Varför fick Mats Johansson kasta in som klubbchef?

Fredagen den 13 december blev en dag som för evigt kommer att finnas i Karlskrona HK’s historieböcker.
Det var dagen då styrelsen tog beslutet att ge klubbchef Mats Johansson foten.
Det blev också dagen då Karlskrona HK kommer att styras utan att någon ur familjen Johansson finns med i toppen.

Hur tas ett sådant här beslut emot?

När något så drastiskt händer som att en klubbchef får sparken, då lämnas förstås ingen oberörd. Antingen tar man sympati för klubbchefen och tycker att beslutet är helt åt fanders, eller så känner man sig nöjd över att styrelsen visade denna handlingskraft.

Varför fick då Mats lämna in?

KHKaren tror att styrelsen och Mats ville föra klubben framåt på två helt skilda sätt. Till slut blev denna situationen ohållbar och man tvingades då välja vem som skulle styra KHK. Styrelsen eller klubbchefen.

Nu är beslutet taget och KHKaren har förstås med anledning av detta bjudit in ordförande Rolf Lindberg till KHKaren live under lördagen. Där ska vi ta reda på svaren!
 KHKaren live börjar 15:00 och har förutom Rolf många intressanta gäster.

Om Du inte har möjlighet att vara i arenan vid 15:00 kan Du följa KHKaren live på www.KHKaren.se 
Scrolla ner en bit på sidan så kommer Du till KHKaren live. Välkomna!

Vad tycker KHKaren ska hända nu?

Jag tycker det är viktigt att man avtackar Mats Johansson på ett värdigt sätt. Oavsett om man är vän av Mats eller inte, så kan ingen ta ifrån honom allt som han gjort för klubben KHK.

Därefter kan Karlskrona HK styra vidare mot nya visioner och mål.

Fram till Vi hörs och syns:

Ta hand om varandra och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

5 Responses to "Varför fick Mats Johansson kasta in som klubbchef?"
  1. Största misstag som KHK:s styrelse gjort fram till nu, tydligen finns en maktkamp i styrelsen, att förorda Bengtsen till klubbchef? Vad händer när han får ett bättre erbjudande då försvinner både klubbchef och sportchef. Kort tänk. En Klubbchef skall brinna för klubben i vått och tort, var finns den personen nu?

  2. Det finns säkert både +och – när det gäller Mats Johansson. Jag vet ju inte mer än någon annan vad som är orsaken, men KHK kan inte ha en klubbchef som går sin egen väg och tar beslut som inte är förankrat. Men Mats har gjort mycket gott för KHK och ska också ha beröm för det. Familjen Johansson har styrt kik och KHK , men nu är det dags att ta nya tag för Visionen SHL. Till de som nu tar över klubban säger jag : Lycka till i framtiden , för nu kommer jag stötta ännu mer…….

  3. Det finns saker som är rätt långt från hockeyn i detta hela och det kommer att visa sig framöver. Det handlar om hur vissa penningflöden fungerar regionalt bla. Jag jobbar ju med Musik och frilansar åt bla Musik i Blekinge. Man kan i enkelhet säga att det är förståeligt om KHK inte VILL vara delaktig i en cirkus som är betydligt större än bara själva hockeydelen. Som tur är så har vi en fristående riksrevision som ju tittar på detta hela just nu. Hur som helst är det ju ytterst glädjande att det går såpass bra för KHK just nu och vad jag förstår så har ju MJ en viktig del i detta och skall för det premieras. Två olika saker liksom. mvh Hempo

  4. Lägg ner – Du vandrar aldrig ensam och det är vi som är KHK.

    Mina favoritlag i fotboll är Liverpool och Hammarby – dags att jag som supporter får se att vi kommer på något eget. Skäms över denna kopiering.

  5. Allt som kommer in i intäkter skall i huvudsak gå till laget. Här sitter farbröder dett gäller alla och har löner som de aldrig kommit i närheten av annars. Tycker när det kommer folk utifrån och skall möblera om för att själv ta Mats plats då är det lågt.
    Se på Rögle adjö Kenny honom var de ute skulle de bara ha och han var trogen laget
    och gick säkert billigt. Sedan kommer nya duktiga gubbar in och tjong adjö med honom. Ta Janne Karlsson upp som en sol men sedan då? Skall Mats Johansson vara bra igen. Mats kläm dom på 2-3 miljoner de tycks de ha pengar till. Att inte support stöttar en bra kille dåligt . En från Malmö