Avgörande väntar i sista omgången och Växjö tog revansch

Näst sista omgången av Kvalserien till HockeyAllsvenskan spelades på torsdagskvällen. Efter dagens resultat, så vet vi att ett avgörande väntar i sista omgången.

Björklöven som hade andraplatsen i tabellen åkte ner till Blekinge, för ett möte med KRIF. Hemmalaget började starkast och man fick faktiskt ett ledningsmål bortdömt.

Efter att första perioden slutat mållös, fick så KRIF utdelning efter 7.15 i andra akten då Robin Nilsson snyggt sätter 1-0. Detta resultat står sig sedan perioden ut.

Ingen hade protesterat om KRIF haft en större ledning när det var dags för slutperioden. Björklöven måste ätit taggtråd i sista periodvilan, för man kom ut som ett nytt lag. Samtidigt uppträdde Blekingekillarna nervöst och ängsligt. Löven trummade på och de bästa matchades hårt. Umeålaget tog över matchen helt och vann perioden med 0-3 och matchen med 1-3.
Därmed behåller Björklöven sin andraplats i Kvalserien.

Samtidigt tog Troja emot redan klara Vita Hästen på hemmaplan. Ljungbylaget ledde den matchen med både 1-0 och 2-1 och såg ut att gå mot segern. Då hände det som inte fick hända. I boxplay kvitterar Vita Hästen med två och en halv minut kvar. Snacka om käftsmäll!

Hemmalaget reser sig och i powerplay avgör Jacob Berglund efter 1.30 spelat i sudden. Det målet kan visa sig bli mycket betydelsefullt i slutändan.

Därmed har Björklöven två poäng till godo på Troja inför sista omgången. Man har också klart bättre målskillnad. För att gå om måste alltså Ljungbylaget vinna under ordinarie tid. Vilken fight detta kommer bli!

Matchen mellan Piteå och Tingsryd gällde inget mer än äran, då båda lagen redan var avsågade. Smålänningarna kom vinnande ur striden, då matchen slutade 0-3.

Växjö åkte på torsk i första semifinalen hemma mot Färjestad. Man var därför i prekärt läge, när andra matchen idag spelades i Karlstad. Man får 1-0 mot sig med lite mer än fem minuter spelat och då var det förstås rejäl uppförsbacke. Lakers visar emellertid vilket härligt gäng de är. Återstående del av matchen vinner de med 0-6 och matchen med 1-6.

Därmed är det nu 1-1 i matcher.

KHKaren presenterar från imorgon en intervjuserie med Stefan Bengtzen. Där kommer många saker fram, som ännu inte är kända.
Del 1 av 3 publiceras fredag. Del 2 på lördag och del 3 på söndag.