Vad vill Connie Nilsson?

Att Karlskrona HK har ansträngd ekonomi är ingen hemlighet.

Detta ger förstås reaktioner. Några blir besvikna, andra ledsna och en del förbannade. Det är helt normala reaktioner med tanke på vilka förutsättningarna klubben har haft och med det engagemang som finns från människor i och runt KHK.

Tyvärr hjälper inte dessa känslor till att vända på skeppet och åter segla i säkra vatten. Det enda som hjälper är hårt arbete och åter hårt arbete.

Det är inte en eller två stycken som kan rädda KHK’s ekonomi. Det är alla Vi tillsammans som gör skillnaden. Klubbledning, supportrar, sponsorer och volontärer.

De som nu styr i KHK har sett problemen, insett att klubben blöder och man har gjort åtgärdsprogram. Det är vad jag kallar att ta ansvar.

Med tanke på detta blir man mörkrädd när Blekingesporten två dagar i följd har artiklar, där man vinklar inslagen mot Karlskrona HK. Båda dessa artiklar är gjorda av Connie Nilsson. Alla som varit med några säsonger vet om att han inte älskat KHK någon gång sedan division 3.

När det funnits positiva saker att förtälja har det blivit en liten notis, om det däremot har varit av det negativa slaget har Connie slagit på stora trumman.

I onsdagsnumret kunde man välja två sätt att vinkla reportaget. Connie valde förstås det negativa. Han basunerade ut att konkurs kunde vara ett alternativ för klubben och han hittade kommunpolitiker som ställde sig mycket kritisk mot föreningens brev till fordringsägare.

Han kunde istället vinklat att styrelsen och andra privatpersoner tror så mycket på åtgärdsprogrammet som är lagt och på klubbens framtid, att man är beredda att ta ett privat lån på 1,5 miljoner kronor.

Hade han valt att fokusera på att göra ett positivt reportage hade det inte sålt lika många lösnummer. Som ni vet säljer svarta rubriker bättre…

Connie kom med en ny artikel i dagens utgåva av Blaskan. Där går han åter till hårt angrepp mot att klubben nu flirtar med fordringsägarna.

Inte en rad om att de som nu styr tagit tag i ekonomin och att det jobbas hårt på alla händer och fötter.

Inte en stavelse om att de styrande ser ljust på klubbens framtid.

Connie påminner oss alla om Karlskrona IK som gick i konkurs.

Det var ett hårt slag för alla hockeyälskare och självklart borde läxan gjorts, så vi inte hamnat där vi befinner oss nu.
Samtidigt kan de som nu styr KHK inte göra mer än att slita häcken av sig och göra effektivt handlingsprogram. Detta är också vad som gjorts och som nu sker. Men det framkommer förstås inte i artikeln.

Istället lägger han kraft på att lyfta fram andra saker. Som att sponsorer nu tvingas in med mera pengar till en klubb som de inte tycker har en kompetent ledning.

Vidare så varnar Connie gemene man för att köpa säsongskort. Med hänvisning till att det kan vara som att kasta sina surt förvärvade slantar i sjön.

Connie kunde istället valt att lyfta fram hur mycket Karlskrona HK betyder för näringslivet och Karlskrona kommun.

Vem man än talar med i vårt avlånga land och nämner att man kommer från Karlskrona, så lyfter samtalspartnerna fram ishockeylaget.

Tänk på all PR Karlskrona får i tv, tidningar, radio, på internet och via andra källor.

Han kunde valt att påpeka hur viktigt det är att alla nu hjälps åt för att vi även fortsättningsvis ska få se elithockey i staun. Hur viktigt det är att alla köper sitt säsongskort och finns på plats för att stötta våra hockeykrigare.

Att sedan Connie kommer med direkta sakfel gör ju inte det hela bättre. Han nämner att värvningen av Nick Angell skulle vara en av orsakerna till att budgeten inte hölls.

Snälla Connie, om man har 10 miljoner i spelarbudget så är det hela truppen som ingår i det beloppet. Om Du har en dyrare spelare och några med lägre prislapp eller om du tar spelare där alla kostar lika mycket blir samma sak. Du har dina 10 miljoner att spendera.

Det blir lite komiskt att Connie faktiskt skriver att Stefan Bengtzen är den som har förtroende och kan rädda klubben, samtidigt som han felaktigt ger Stefan en käftsmäll, då det insinueras att värvningen av Nick skulle vara ett av misstagen som gjorts.

Jag undrar: Vad vill Connie Nilsson? Vill han ha ett elitlag i ishockey? Är det roligare att rapportera från lägre serier? Ger det mer tillfredsställelse att skriva svarta rubriker än att lyfta fram det positiva? Vad har Karlskronahockeyn gjort Connie för ont?

Det är nu Vi övriga visar att Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

4 Responses to "Vad vill Connie Nilsson?"
  1. Conny har fått mig att sluta prenumerera en gång förut och är på väg att göra det igen. Det är så tråkigt när man så medvetet motarbetar vad så många brinner för. Han har inte haft så mycket att gotta sig åt under säsongen, det måste ha känts jobbigt för honom.
    Men, det är inte Connys sak att tala för klubben. Däremot inte heller hans sak att medvetet försvåra för räddningsarbetarna.
    Blir lite som att kasta sten på brandmän för att hindra dem från att släcka elden…

  2. Lätt att känna så inför en journalist, men i ärlighetens namn så finns inte så mycket positivt i detta otroliga fiasko, att säsongen gick bra sportsligt känns väl sådär med tanke på att man egentligen bara hade råd med halva spelarbudgeten. EKONOMISK DOPING gillade Mats J att raljera över när andra klubbar hade ekonomiska problem, undra vad han tänker nu…