Guld till Ryssland, Timoko i topp och mycket intressant vecka väntar i KHK…

Hockey-VM är nu slutspelat och Ryssland infriade sitt favoritskap efter att ha betvingat Finland med 5-2 i finalen.
Ryssarna hade den starkaste truppen och när killar som Ovechkin och Malkin tackar ja till VM spel, då blir man förstås svårstoppade. Det är bara att säga Grattis till Ryssland!

Finland höll på att missa slutspelet, men fick en hjälpande hand av Schweiz i sista rundan. De besegrade Lettland och lejonen kunde kvittera ut slutspelsbiljetten. Finnarna växte flera klasser efter det och ska vara stolta över sitt silver.

Vårt kära Tre Kronor gör ett klart godkänt VM. Bara två förluster under hela turneringen. Dessa kom mot Kanada och Ryssland. Laget var kraftigt nederlagstippat överallt innan turneringen och gav svar på tal med sin bronsmedalj.

Elitloppshelgen har avverkats på Solvalla under helgen. Cirka 60.000 besökare på två dagar. Som väntat massa med enorma prestationer av hästar och kuskar. Stämningen helt på topp i vanlig ordning. Elitloppet vanns av franska hästen Timoko som hade Björn Goop i vagnen. Bästa hästen för dagen var först över linjen både i försök och final. 3.250.000 Kr in på kontot var belöningen, förutom äran.

Det skulle kunna gå att rabbla upp andra hästar som gjorde fantastiska race under dagarna två. Jag nöjer mig med Mellby Viking som krossade konkurrenterna i Harper Hanovers lopp på lördagen. Tiden enorma 12,5 över 3160 meter. Ruggig prestation!

Hambotrean Corky vann fyraåringseliten från dödens på söndagen och här är en häst som vi kommer se i Elitloppet nästa år.
Att Corky såg till att undertecknad fick in en skön DD gör inte saken sämre… ;)

När VM nu är över kommer det hända saker i KHK. Jag har fått in mycket trovärdiga uppgifter om nyförvärv som är på väg till Karlskrona.

Mer om detta i en spännande vecka som ligger framför Oss…

Fram till Vi hörs:

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren