Connie, Connie, Connie…

Det finns journalister och det finns journalister…

Connie Nilsson på Blekingesporten har mer än en gång visat sitt KHK förakt i diverse artiklar och krönikor.
Idag var det dags igen. Då det var brist på annat att skriva om, så då tog Nilsson tillfället i akt att puckla på KHK igen.

Visst ska journalister vara granskande och dra fram sanningar till ytan. Men därifrån till att bedriva häxjakt är avståndet långt.
Normalt sett brukar elitlag i länet vara något som journalisterna på lokalblaskan värnar om. Detta gäller inte Connie Nilsson. Han har slagit någon form av världsrekord i att göra påhopp på ett länslag.

Han ojar sig över att Karlskrona kommun gått in med sponsring till KHK på en halv miljon de närmsta två åren. (Alla andra kommuner som sponsrar sina elitlag med betydligt större summor, kan uppenbarligen inte förstått något enligt Nilssons analys.)
Connie tror inte att detta generar något tillbaks till kommunen. Han tror inte heller att sponsring från företag ger något tillbaks åt näringsidkarna. Det är så man tar sig för pannan.

Lyssna nu noga herr Nilsson. Karlskrona kommun arrangerade Melodifestivalen och trots att arrangemanget gick med mångmiljonförlust var man nöjda med resultatet.
Varför då?
Jo, för Karlskrona fick massa med reklam i TV, radio, tidningar osv. På köpet så fyllde man arenan.
Jag köper det resonemanget fullt ut från kommunens sida.

Om vi då tittar på Karlskrona HK, så sänds många av deras matcher på TV. Resultatet från deras kamper läses upp i olika kanaler, radiobevakning, riks och lokaltidningar, bloggar och andra mediekällor rapporterar om lagets matcher och andra saker runt omkring klubben.
I tjugoåtta seriematcher är det som lite extra grädde på moset publikinvasion i arenan.

Självklart ger detta massor tillbaka åt såväl kommunen som övriga sponsorer. Folk blir nyfikna på Karlskrona och det ena ger det andra.

Jag kan meddela herr Nilsson att ett stort företag i Karlskrona fick en ny vd, på grund av att vi hade ett bra hockeylag. Tack vare detta ville hans son flytta till Karlskrona. Detta var bara ett av många exempel.

När det gäller sponsring så måste man dessutom tänka på ett annat sätt än vad som varit fallet innan. Att det tänket inte funnits tidigare, beror på att KHK är färska på den här nivån.
Hur menar jag att man ska tänka?
Ett bra elitlag gör det enklare att få ner kompetent arbetskraft till staden. Även nya företag lockas då lättare till kommunen. Befolkningen växer och omsättningen ökar hos näringsidkarna. Hjulen har börjat snurra…

Connie Nilsson, ursäkta uttrycket pissar i ansiktet på alla ideellt arbetande ungdomsledare när han säger: ”Sedan KHK’s begynnelse har väl ungdomarna aldrig varit prioriterade i jakten på ett bra seniorlag”.

Det tar tid för en ung förening som på A-nivå snabbt avancerar uppåt att komma i takt med U-lagen. Det säger sig själv.
KHK’s ungdomslag har åkt buss till sina bortamatcher. I hur många andra föreningar är det så?
Är inte det att prioritera?

Har Du Connie Nilsson en blekaste aning om hur många fritidsledartjänster som kommunen sparar in tack vare alla ideellt arbetande U-ledare?
Det blir Din uppgift att ta reda på.
500 ungdomar sysselsätts och fostras i Karlskrona HK.

Connie skriver mycket annat också. Bland annat har han retat upp sig på KHK’s marknadschef Rickard ”Charlie” Karlsson. Nilsson påpekar att på hemsidan har det varit ett brandtal och där sades bland annat: ”Vi glömmer aldrig”. Detta var riktat mot alla som hoppat på från alla flanker.
Efter all paj som Connie själv kastat träffade visst denna tårtan mitt i prick på honom själv…
Det är i alla fall vad som går att utläsa av hans rader.

Jag skulle kunna dra fram fler saker från hans krönika, men jag stannar här.

Istället vill jag ställa några frågor till Dig Connie. Presstödet betalas med skattemedel. Vad är Din åsikt om det? Hur hade sportredaktionen på Blekingesporten sett ut om detta presstödet uteblivit?

Till alla Er andra:

Ha en underbar helg och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, För Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren

3 Responses to "Connie, Connie, Connie…"
  1. Stora ord där,Khkaren! Du värdesätter KHK alldeles för mycket och den betydelsen du vill ge klubben är snudd på patetisk.

  2. Tack för dom sanna orden. Jag är fullständigt övertygad om att du har tusentals karlskroniter med dig i din kritik. Jag har också länge retat mig på detta gnäll från bl.a Connie och vissa företagsledare. KHK gör massor för Karlskrona genom sin existens i eliten. Att dom inte kan fatta det!