KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 12

 

Lag: Timrå

 

Tippas på plats: 12

 

Medelålder: 22,52 år

 

Nyförvärv: Mattias Nilsson, Jimmie Jansson och John Westin

 

Förluster: Eric Moe, Nils Bergström och Thomas Hundertpfund

 

Kommentar: Rolf Nilsson som tränade Timrå förra säsongen finns inte kvar. Nu har huvudansvaret tagits över av Roger Forsberg. Han kommer närmast från att ha varit huvudansvarig i HV71 J20 och assisterande för A-laget där. Roger kommer här att assisteras av Jens Öhman. Den senare var som bekant huvudtränare för Björklöven säsongen som gick. Tränarbytet kan säkerligen innebära en nytändning för grabbarna i laget.

 

Timrå har ett mycket ungt lag och det har inte skett några stora förändringar i spelartruppen. Mattias Nilsson kommer närmast från Leksand, där den unga backen gjorde 47 SHL matcher gångna säsongen. Han har alla förutsättningar för att kliva fram i HA. Jimmie Jansson är en annan ung back som tränare Forsberg plockade med sig från HV71 J20. Här finns mycket inombords och får han bara tid, då kan det bli riktigt bra. John Westin har hämtats från lokalkonkurrenten Sundsvall. Fyrtio poäng på lika många matcher i division 1 senaste säsongen. Nu gäller det att producera i HA också. Det blir intressant att följa utvecklingen på dessa tre ungtuppar.

 

På förlustkontot är förstås Nisse Bergström ett tungt avbräck, då han nu lämnat för spel i Malmö. Thomas Hundertpfund gjorde mycket nytta i det tysta senaste säsongen. Nu har han återvänt hem till Österrike. Eric Moe har en hög högsta nivå, men tyvärr också en låg lägsta nivå. Nu har han lämnat för spel i Sundsvall.

 

Summering: Timrå satsar på ungdomlig entusiasm. Det behöver förstås inte alls vara fel, då hungriga vargar jagar bäst.
Jag tror dock att man hade behövt få in lite mer rutin i lagbygget.

 

På målvaktssidan ligger ett mycket tungt ansvar på Mika Norja. Han gjorde det väldigt bra ifjol och måste vara minst lika bra nu.
Bakom honom är det tunt. De bägge nittonåringarna Adam Ohre och Johan Lantz är backup.
Timråledningen får be en kvällsbön att Mika inte hamnar i formsvacka eller skadar sig…

Per Hallin kommer bli en stor lagpappa och hans erfarenhet är ovärderlig i detta gänget.

Med klaff på bitarna och om några av ungtupparna utvecklas mer än vad jag förutspått kan Timrå hamna något eller några snäpp högre upp i tabellen.
Mitt grundtips är dock att man blir tolva och slipper kval mot lillebror Sundsvall…

Timrå får försöka överraska mig.

 

 

One Response to "KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 12"