KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 10

Lag: Oskarshamn


Tippas på plats:
10


Medelålder:
24,73 år


Nyförvärv:
Gasper Kroselj, Marc Zanetti, Anton Blomqvist, Greg Squires, Luca Caputi, Camilo Miettinen, Anders H Paulsen, Tobias Törnkvist och Manuel Ågren


Förluster:
Michal Zajkowski, Russ Moyer, Juha Uotila, Mattias Granlund, Victor Löfstedt, Andreas Valdix, Francois Bouchard, Emil Sylvegård, Jonathan Johnson och Rasmus Djerf


Kommentar:
Fredrik Söderström är fortsatt chefen i båset. Förutom att vara en duktig tränare och mycket härlig person, är han också ett geni på sociala medier. Söderström har alltid glimten i ögat.
Denna säsongen assisteras han av alltid lika trevliga Arto Miettinen som hämtats från KRIF.
Jag måste förstås nämna att Oskarshamns målvaktstränare är mitt kusinbarn Robin Danielsson. En ung kille med stora kunskaper.
Sportchef Roger Jönsson brukar ha riktigt härlig fingertoppskänsla, när han ska värva in nya lirare. Ifjol så levde dock inte flera av nyförvärven upp till de höga förväntningarna som fanns. Oskarshamn nämndes ju då som ett av seriens topplag inför säsongen. Det var grus i maskineriet och när serien summerades fick man nöja sig med en niondeplats. Det blev också spelare som lämnade under säsongen.
Nu har det varit stora omkastningar i spelartruppen. Hela nio nya ansikten har tillkommit. Gått andra hållet och lämnat klubben har tio lirare gjort.

Slovenen Gasper Kroselj är ny burväktare. Han har aldrig spelat hockey i Sverige tidigare. Kommer nu närmast från norska ligan, där han gjorde bra ifrån sig. Helt annan uppgift här och det är upp till bevis!

Oskarshamn har i övrigt flera intressanta nytillskott.
Luca Caputi är en stor pjäs som övertygade i Västerås gångna säsongen. Då blev det 35 poäng på 45 matcher. Kommer förstås att få en framträdande roll i laget. Man ska ha i åtanke att han lirat 35 NHL drabbningar och 228 AHL matcher.
Marc Zanetti är en kanadensisk back med offensiva kvalitéer. Kommer nu närmast från spel i tyska Del ligan.
Greg Squires öste in poäng i tyska andraligan senaste säsongen. Har en del att bevisa här.
Anders H Poulsen är en dansk landslagsman som nu gör första säsongen i Sverige. Är en lagspelare som också är producerande.
Camilo Miettinen är alla gånger tänkt för att styra upp Oskarshamns powerplay. Tjugoåttaåringen kommer nu från finska högsta ligan.
Anton Blomqvist från Malmö är ingen snäll back på isen. Han har också enorm räckvidd.
Tobias Törnkvist fick en del istid i Rögle förra säsongen. Hade då lite svårt att övertyga. Nu är tjugoåringen äldre och kan han ta ett kliv till så…
Manuel Ågren har imponerat och öst in poäng i J20 superelit. Nu blir det tuffare, men han själv är under kraftig utveckling.
Bland förlusterna märks förstås Francois Bouchard som lämnat för Södertälje. En riktig klasspelare!
Andreas Valdix med sju säsonger i klubben och pålitlig poänggörare är en mycket kännbar förlust.
Victor Löfstedt är en teknisk spelare som kan styra upp alla powerplay.
Slitvargen Mattias Granlund, duktiga backen Juha Uotila är också tapp som känns.
En sådan som Russ Moyer kom däremot fel på det i Oskarshamn. Både han och klubben lär vara nöjda över skilsmässan.

 

Summering: Som ni märker ovan har Oskarshamn fått in många nya intressanta nyförvärv.
Jag tycker dock att lagbygget ser spretigt ut och den röda tråden saknas.
Målvaktssidan kan bli en riktig akilleshäl. I Sverige oprövade Gasper Kroselj är den som ska ha förstaspaden och han måste storspela från början till slut.
Backas upp av Oskar Sehlstedt som med sina 88,8 i räddningsprocent, hade svårt att övertyga i de tolv matcherna han stod gångna säsongen.

Trots att Oskarshamn har många bra namn på pappret tror jag man får nöja sig med en tiondeplats i tabellen.

Skulle Mr Söderström få ihop alla pusselbitarna och Gasper i kassen lever upp till klubbens förväntningar, ja då kommer undertecknad att få ställa sig i skamvrån med dumstruten på.
Upp till bevis!