Klart godkänt trots förlust i säsongspremiären

På onsdagskvällen gjorde Karlskrona HK säsongspremiär, då Oskarshamn gästade Telenor Arena. När Hesa Fredrik ljöd stod gästerna som segrare med 2-4.

KHK tog ledningen i matchen med 1-0 och premiärmålskytt var Erik Thorell. Assisterades av Jimmy Andersson.
Oskarshamn kom igen och kvitterade till 1-1.
Karlskrona hade sedan fem minuters tryck där chanser radades upp. Puckuslingen ville inte in och istället för 2-1 går Oskarshamn upp och gör 1-2 på billigt sätt.

Om Karlskrona var bättre laget i första perioden, var rollerna ombytt i andra akten. Gästerna utökar då också sin ledning till 1-3.

I slutakten jagade KHK för att komma ikapp. Man reducerar också till 2-3 fullt rättvist. Det är sedan bud på kvittering, men denna kommer inte. Karlskrona tar i slutet time out och spelar med sex utespelare. Oskarshamn är då ofina nog att sätta 2-4 i tom bur.

Resultatet är absolut inget att haka upp sig på. Det syntes flera klara linjer i spelet, som lovar mycket i framtiden.Oskarshamn hade spelat en match innan denna och det märktes på flera detaljer i spelet.Man ska också ha i beräkningen att gästerna gjorde två pyttsar i powerplay och ett mål i tom kasse.

Det är inte rättvist att gå in på spelarkritik i säsongens första drabbning.

Redan på söndag väntar ny match mot lillebror Tingsryd. Räkna med att laget höjt sig ett par snäpp, med denna matchen i kroppen.