KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 9

 

Lag: Almtuna


Tippas på plats:
9


Medelålder:
23,85 år


Nyförvärv:
Johan ”Honken” Holmqvist, Fredrik Sonntag, Patrik Norèn, Philip Bruggisser, Carl-Johan Meyer, Martin Janolhs, Emil Lundberg, Martin Sandgren, Michael Haga och Sebastian Selin


Förluster:
Martin Nilsson, Erik de la Rose, Andreas Näsman, Niklas Andersson, Daniel Hermansson, Jesper Olofsson, Jesper Danielsson och Jimmie Kraft


Kommentar:
Niklas Eriksson är fortsatt bossen i båset och precis som förra säsongen assisteras han av Marcus Ragnarsson och Tobias Persson.
Almtuna är alltid svårslagna på hemmaplan. Jag törs lova att ingen motståndare jublar när de ska besöka Metallåtervinning Arena.
Uppsalalaget har haft en hel del omsättning i spelartruppen. Tio nya namn har tillkommit och åtta har försvunnit.
Nyförvärvet som lyser starkast av alla är förstås Johan ”Honken” Holmqvist. Trettiosexåringen med 99 NHL matcher, 193 AHL fighter, 371 SHL drabbningar och 45 A-landskamper kommer att bli en stor attraktion. Visst har ”Honken” kommit upp lite i åren, men som alla vet bekymrar det inte en målvakt. Kommer tillföra massor i detta laget.

Det finns en del andra intressanta nytillskott. Emil Lundberg som hämtats från Mora, är nyttig för vilket lag som helst. Han är ”inte rädd om frisyren” och kommer bli omtyckt i Uppsala med omnejd.
Martin Janolhs har en lite ojämn nivå, men kan allt vissa dagar. Kan ha HockeyAllsvenskans giftigaste bössa.
Backen Fredrik Sonntag som närmast kommer från Södertälje har SHL rutin. Han kan hålla rent framför kassen och kommer göra enorm nytta.
Från Frisk Asker kommer norska landslagsspelaren Michael Haga. En producerande spelare som har alla möjligheter att lyckas i Sverige.
Patrik Norén lånade Timrå av Leksand senaste säsongen. Den tjugoettåriga backen visade då prov på en välfylld verktygslåda och noterades också för 20 poäng på 48 matcher.
Detta är de nyförvärv som jag tycker sticker ut mest.

 

På förlustsidan är förra SHL spelaren Daniel Hermansson ett blytungt tapp, då han nu går till Mora.
Tjugotvååriga Jesper Olofsson gjorde det bra gångna säsongen och lär gått framåt ännu mer nu. Drar till konkurrenten Bofors.
Erik de la Rose har massor av hockey i sig, men nu väljer den unga backen att dra till Norge. Om det är så klokt beslut kan diskuteras.
Nämnda lirare är de värsta förlusterna.
Summering: Almtuna slutade på en tiondeplats sist det begav sig.
Visst blir HA supervass och rekordjämn denna säsongen. Jag tycker dock att Almtuna har värvat med insidan och laget ser starkare ut än 2013/2014.

Johan ”Honken” Holmqvist kommer bli en gigant och han kommer få övriga killar att lyfta sig.

Almtuna kommer vara med och slåss om en positiv kvalplats, men tyvärr för deras skull tror jag de faller på målsnöret och blir nia.

Vad svarar Uppsalalaget på detta?…

 

 

2 Responses to "KHKaren tippar HockeyAllsvenskan – Plats 9"
  1. Martin Nilsson och Andreas Näsman var utlånade hela föra säsongen. De var inte tillräckligt bra.

    Jimmie Kraft, Erik De La Rose, Jesper Olofsson, Niklas Andersson och Jesper Danielsson valde klubben inte gå vidare med. Daniel Hermansson tillmötesgick man när han ville bryta kontraktet och är en klar förlust. Erik Hanses och Marcus Högström hade båda skrivit på för ny klubb/deklarerat att de ska lämna så man släppte dem redan när kontraktet var säkrat med några omgångar kvar. Hanses en förlust som är ersatt med Honken. Högström var bra men lite ojämn och speciell, ersättare funnen?

    Phillip Bruggisser har sett bra ut i de två träningsmatcherna 2 (1+1) och därmed inblandad i två av tre gjorda mål så här långt. Patrik Norén får visa bättre takter än hittills. Ersätter nån av dem Högström eller är någon till och med bättre?

    På forwardssidan saknas Hermansson så klart. Men den ser ändå bättre ut på pappret än förra säsongen. Kan Emil Lundberg fortsätta där han avslutade säsongen i Mora så är han ett plus. Kan Michael Haga eller Sebastian Selin slå igenom och producera? Kan Janohls stabilisera sig tillsammans med Simon Mattsson?

    Kommer Björn Danielsson plocka in Pavel Brendl eller liknande senare?

    Almtuna ser på förhand klart intressant ut. Stor potential till plats bland de som får förlängd säsong i positiv anda.

  2. Tillägg: Alexander Sahlin var bra när han fick chansen förra säsongen och har sett ut att tagit värvningen av Honken på rätt sätt. Han har sett vass ut hittills på träningar och matcher.