KHK föll i finalen efter dramatiskt ”sudden” drama

Finalen mellan Karlskrona HK och Malmö Redhawks blev precis så dramatiskt som man hoppats och trott.

Den första perioden bjöd på ett hiskeligt tempo. Båda lagen skapade chanser, men ingen av dem lyckades förvalta dessa.
Det var småirriterat på isen och utvisningarna haglade tätt.
När lagen gick till periodvila stod det 0-0 på tavlan.

I andra akten var tempot något lägre. Det var Karlskrona som förde spelet och vaskade fram många chanser att ta ledning med 1-0. Istället får Malmö en kontring och det helar slutar med att domaren blåser straff. Personligen tycker jag det var utvisning och inget annat.
Nils Andersson gör inget misstag och sätter snyggt 0-1 bakom Timo Leinonen.
KHK hämtar ny kraft och när Matushkin får chansen från blå linjen visas ingen pardon. Välplacerat skott och 1-1 på tavlan.
Ett resultat som sedan stod sig perioden ut. Perioden på poäng till Karlskrona HK.

Tredje perioden inleder KHK mycket starkt, men då blir det istället 1-2. Malmö utnyttjar köksvägen och Hetta är sist på pucken. Klockan stod då på 3.54.
KHK har replik på detta och bara femtionio sekunder senare kvitterar Linder. Detta efter att pucken gått som på ett snöre.
Karlskrona somnar till och bara tjugotre sekunder senare tar Malmö ledningen igen.
Efter 6.34 laddar Viklund stora bössan och pucken sitter otagbart. 3-3 och jämt skägg.
KHK har sedan många möjligheter att ta hand om taktpinnen. Bergström har bland annat två chanser.
Ned fyrtionio sekunder kvar rakar Erik Thorell in 4-3.
Malmö hade dock inte gett upp. Man plockar keepern och efter tekningsvinst kvitterar Hetta till 4-4.
Matchen gick alltså till ”Sudden”. Där hade Karlskrona flera fina möjligheter. Bland annat var Thorell bara någon centimeter från att kunna lägga trissan i tom kasse, efter att Walthers svarat för snyggt förarbete.
Istället avgör Malmö genom Tobias Ericsson med bara trettiotvå sekunder kvar av förlängningen.

Bara att gratulera Malmö Redhawks till turneringssegern, även om det inte kändes rättvist idag.

Efter en jämn förstaperiod är KHK det bättre laget i återstående två. Visst finns det fortfarande detaljer kvar att slipa på, men man visade idag att detta laget blir att räkna med i höst.

Många spelare som kan kvittera ut en extra ros idag.

På onsdag är det säsongens sista träningsmatch hemma i Telenor Arena. Vi syns där!