Vilken bragd av KRIF!

I match om tredje pris ställdes hemmalaget KRIF mot AIK.

Det visades minsann ingen respekt alls. Första perioden bjöd på chanser åt båda håll. Inget av lagen lyckades dock med konststycket att få puckuslingen in i mål.

Efter en mållös första period, fick vi se desto fler fullträffar i andra akten.
I powerplay gjorde KRIF 1-0. Hemmalaget spädde på med 2-0 i samma spelform. När man väl var inne i ”flowet” föll också 3-0 strax därefter.
Stockholmarna gav inte slaget förlorat. I spel fem mot tre reducerar man till 3-1. En kort stund därefter rakar man in 3-2 i spel fem mot fyra och det var match igen.

I slutperioden var förstås AIK på jakt efter en kvittering. När de får en utvisning mot sig tar istället KRIF chansen och sätter 4-2.
Gnaget gav dock inte upp slaget. I spel fyra mot tre kommer reduceringen till 4-3. Därmed var det upplagt för dramatiska sista tio minuter.
AIK trummar på och tar ut keepern i slutet, men KRIF håller undan och vinner med 4-3.

Division 1 laget KRIF besegrar alltså AIK, som senaste säsongen spelade i SHL.