KHK vann igen på hemmaplan och stort underbetyg till befolkningen i staun

På tisdagskvällen spelade Karlskrona HK sin andra hemmamatch i årets HockeyAllsvenska. För motståndet stod anrika Timrå IK och det blev en ny härlig seger för KHK i sin egen hemmaborg. Segersiffrorna skrevs till 5-3.

När pucken släpptes satte Timrå full fart från början, men det dröjde inte länge innan KHK också trampade så det glödde.
Redan efter 1.35  kunde Victor Löfstedt snyggt tråckla in 1-0.
Därefter radade KHK upp målchanser utan att få in puckuslingen. Efter att Karlskrona klarat ett boxplay kom så det förlösande 2-0 målet. Löfstedt hittade Maksim Matushkin som med ett dragskott snyggt placerade pucken i kassen. Tiden visade då 13.52.
Resten av perioden förblev mållös.

Skott 8-15.

I den andra akten var förstås Timrå inställda på att jaga ikapp. När Filip Cruseman blev utvisad efter 4.31 så kände man att det osade katt. Mycket riktigt så satte också Timrå ordentlig press på Karlskrona. Killarna på isen slet som djur och när Cruseman kom tbx på isen fick han en härlig pass från Tom Linder. Filip visade ingen barmhärtighet och placerade in 3-0. Stort jubel i hallen. Tid: 6.42.
Bara 1.09 senare hittade Linder Joel Kellman. Åter ett vasst avslut och 4-0 till hemmalaget.
Innan perioden var över hann Timrå reducera till 4-1 genom Johan Persson i powerplay. Det var för övrigt ett riktigt snyggt avslut.

Skott 8-8.

Den avslutande perioden inleddes som väntat med att gästerna satsade allt framåt. Detta gav KHK flera fina kontringslägen, som tyvärr inte resulterade.
Istället drog Timrå åt tumskruvarna allt mer. Karlskrona blev satta under rejäl press och när man åkte på en utvisning gick det inte att hålla emot längre. Tiden på 8,43 när Daniel Öhrn reducerar till 4-2.
Gästerna fick ännu mera energi och tryckte tillbaka KHK. Då kom en förlösande spelvändning där Filip Cruseman skickligt sätter sin andra fullträff för kvällen och han var snyggt framspelad av Joel Kellman. Tiden visade 14.14.
Med tolv sekunder kvar tilläts Timrå reducera till 5-3, men då var matchen sedan länge avgjord.

Skott: 14-17
Skott totalt: 30-40.

En mycket härlig seger och återigen visade Karlskrona hur svårbesegrade man är på hemmaplan.

Ett riktigt underbetyg till alla Karlskronabor som inte var på plats. 2291 betalande när det bjuds på hockey av högsta klass.
Vill inte Karlskronas befolkning se hockey på denna nivån? Vill man inte det ska vara något högklassigt och roligt under hösten/vintern?

Skärpning!
På måndag vill jag se mycket mer folk i arenan. Det är laget och sporten värd!

/Peter KHKaren