Karlskrona föll med 0-1 på straffar mot Södertälje

På tisdagskvällen tog Karlskrona HK emot anrika Södertälje SK hemma i Telenor Arena.

Då gästerna tränas av förra KHK-tränaren Janne Karlsson, låg det mycket prestige i luften.

Karlskrona satte full fart från början och man skapade många hyggliga halvchanser under perioden. När KHK trampade gasen i botten hade Södertälje många gånger svårt att hänga med i svängarna. Till följd av detta drog SSK på sig fyra utvisningar under periodens gång. Karlskrona kunde dock inte utnyttja något av dessa och vi måste bli bättre i den spelformen.
0-0 när vi gick till pausvila.

Skott 8-4

Mellanakten blev också mållös. Nu skapade dock KHK betydligt fler heta chanser än i första perioden. Vi hade mycket fart under skridskorna och jag vet inte hur många skott man hade utanför ramen.
Södertälje fick jaga och jaga puck. Karlskrona drog aldrig ner på tempot.

Skott 9-4

Slutperioden blev något av ett ställningskrig. Det är ändå KHK som har de flesta och bästa chanserna. Puckuslingen ville bara inte in denna aftonen. Det hjälpte inte ens att Karlskrona fick chansen i powerplay med 1.18 kvar att spela. Det förblev mållöst och sudden väntade.

Skott 9-5

I förlängningen fortsatte KHK att vara det bättre laget, men samtidigt ska SSK ha cred för att man försvarade sig på ett utmärkt sätt. 0-0 efter tre perioder och sudden.

Skott 4-0

När det blev straffläggning drog Södertälje det längsta strået denna gången. Man gör mål på två straffar och KHK på en (Jimmy Andersson).

Vi fick en poäng, men var värda tre. Skjuter man trettio skott på mål och inte får in en puck, då går det inte att vinna förstås. KHK spelar bra och nu blickar vi fram mot Almtuna på torsdag.