Cruseman stor matchhjälte när KHK vann i sudden

På torsdagskvällen släpptes pucken i Metallåtervinning Arena i Uppsala. Hemmalaget Almtuna tog då emot Karlskrona HK.

Knappt hade publiken hunnit sätta sig, innan Niklas Lihagen ger KHK ledningen med 0-1. Uret visade på 13 sekunder och han var assisterad av Erik Thorell och Henrik Nilsson.
Strax efter ledningsmålet kommer Karlskrona in i en ond period av utvisningar. Mellan 1.59 och 5.51 får fyra KHK spelare åka och sätta sig. Almtuna utnyttjar också detta, då man i fem mot tre läge gör 1-1. Det är forna Karlskronaspelaren Martin Janolhs som laddade stora kanonen.
Efter 9.03 får så äntligen KHK chansen i powerplay. Den tar vi med bravur. Tom Linder laddade för kung och fosterland utifrån blå linjen. Jimmy Andersson och Erik Thorell såg till att det var trafik framför ”Honken” i Almtunakassen. 1-2 var ett faktum och tiden skrevs till 10.07.
Några fler mål föll inte i perioden.

Skott: 15-11

Mellanakten tillhörde hemmalaget. Redan efter 4.07 kvitterar man till 2-2. Det är Tobias Hage som sätter trissan i krysset.
Almtuna hade sedan massor av chansen att ta ledningen, men Patrick Galbraith var rena väggen längst bak i Karlskrona buren.
Vi rörde inte på fötterna utan blev stillastående. Skottstatistiken talar också sitt tydliga språk.

Skott: 19-0

I slutperioden svängde pendeln över till Karlskronas favör. Man dominerade stora delar av perioden och hade många fina chanser att ta  platsen i förarsättet. Johan ”Honken” Holmqvist i Almtunas kasse fick verkligen göra skäl för brödfödan. Samtidigt ska man veta att Almtuna stack upp mer och mer ju längre perioden led.
Pucken ville inte in i mål för något av lagen. Matchen gick till sudden.

Skott: 4-12

Filip Cruseman var mycket bra i hela matchen och det var också han som skulle bli matchhjälte. Han bryter passningsvägen och snor pucken. Han snärtar sedan in 2-3 och därmed två poäng till Karlskrona HK.

Detta var en härlig seger och jag kan bara säga stort Grattis grabbar!