Får KHK segerkransen i Mora?

Karlskrona HK fortsätter sitt täta matchande. På tisdagskvällen är det dags att inta Vasaloppsmetropolen Mora. Detta är en match mellan trean och fyran i serien. Snacka om toppfight!

När de bägge lagen möttes i Karlskrona var Mora ofina nog att vinna med 3-4. KHK hade i den matchen stort spelövertag, med dalkarlarna spelade ett tight defensivt försvarsspel och blandade detta med mördande spelvändningar.
Mora är absolut inte det mest underhållande laget att titta på, man är istället ack så effektiva. I näst senaste omgången fick vi ett nytt exempel på detta. Man mötte då Rögle på bortaplan. Ängelholmslaget vann där skotten med 44-26 och hade pucken i 62% av spelet. Ändå vinner Mora matchen med 1-2.
Jag hade Rögles tränare Magnus Bogren i ”Sunes Hörna” innan matchen i lördags. Han tyckte att man blivit ”bestulna” på segern mot Mora. Den uppfattningen delade inte jag. Det är Moras sätt att spela ishockey.

I Mora hittar vi backarna Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson. De ligger etta och tvåa +- ligan över hela serien. Starka papper! I dalalaget återfinns också gamla KHK spelaren Anders Grönlund.

Hur ska då Karlskrona vinna den här matchen?

Jag vågar påstå att ett ledningsmål vore guld värt. Då måste Mora börja öppna sig och gå framåt. KHK kan då använda sig av sina vassa spelvändningar istället.
Nyckeln är att ha tålamod och inte bjuda på något. Självklart måste vi också fortsätta åka mycket skridskor och jobba för varandra.

Innan match kommer det att vara ett live uppsnack som går att följa här på KHKaren, på Beaver Blogg och såklart i Stars and stripes appen. Sändningen är helt gratis och startar 18:00. Välkomna!

Matchen kommer kunna gå att följa via VoiceTweet. Du hittar den tjänsten i KHK appen och även den är gratis.
Tjänsten fungerar på iPhone och iPad.

Nu jobbar Vi in en ny seger tillsammans och hoppas att KHK ”vallat” rätt.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren