KHK ven fram på isen när ”Löven” blåstes bort med 5-1

Torsdagskvällen bjöd på ny hockeyfest i Telenor Arena.
Anrika Björklöven som en gång varit Svenska Mästare kom på besök.

Gästerna hade fyra raka triumfer i bagaget och kom med ett härligt självförtroende.
Karlskrona kom med en förlust och var riktigt taggade på snabb revansch.
Kelsey Tessier hade blivit spelklar, men han behöver förstås några matcher att spela in sig.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och KHK skapade tryck direkt. Det skapades många chanser, men Johan Mattsson storspelade i Björklövenkassen.
Mitt i Karlskronapressen slarvar man lite och och ”Löven” kommer i två mot ett läge. Jon Palmebjörk serveras en macka av Stefan Öhman och det står mindre lustigt 0-1 på tavlan. Tid 9.44.
I slutet av perioden får KHK ett långt anfall och man ser att Björklövenspelarna är grymt trötta. De får aldrig chansen att byta och med 19.05 spelat kvitterar Filip Mingotti på volley!
Underbart!

Skott: 9-6

 

Andra akten såg KHK komma ut som retade tigrar. Redan efter 1,37 tvingas ”Löven” dra på sig en utvisning. Karlskrona behöver bara tio sekunder på sig innan Jimmy Andersson mycket snyggt sätter 2-1.
KHK hade fått blodad tand och man bara fortsatte köra. Med 2.49  spelat prickskjuter Granlund 3-1. Det var så fantastiskt roligt att få se Mattias lycka efter målet. Man blev varm i hela kroppen.
Tro inte att Karlskrona var nöjda. Man ägde varje centimeter på banan och efter 10.44 laddar Linder stora kanonen. 4-1 var ett faktum.
Därefter var det närmare både fem och sex mål för KHK, än att Björklöven skulle närma sig i målprotokollet.
KHK hade ruskig fart och ”Löven” var inte ens trea på pucken.

Skott: 8-6

 

Slutperioden bemästrade Karlskrona på ett mästerligt sätt. Man såg hela tiden till att ha pucken framför sig och man var det bättre laget.
Björklöven blev grinigare ju längre matchen led och drog på sig utvisningar. Kelsey Tessier hade ett skott i stolpen som domaren fick ringa på. Det blev dock inget måljubel den gången. Med nitton sekunder kvar fick domaren lyfta luren igen. Frågan var om Thorells puck var över linjen. Nu blev det godkänt och 5-1 skrevs därmed slutresultatet till.

Skott: 7-4

 

Karlskrona var klasser bättre än gästerna denna afton. I och med segern klättrade KHK upp på fjärdeplats i tabellen.

På söndag väntar BIK Karlskoga hemma i Telenor Arena.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren