KHK ställs mot ett pressat BIK Karlskoga

Karlskrona HK har laddat om batterierna efter 5-1 segern mot Björklöven senast.
Den här gången kommer BIK Karlskoga till Telenor Arena och pucken släpps 16:00.

BIK Karlskoga tippades innan serien som en av kandidaterna till att slåss om en SHL plats. De förväntningarna har man än så länge inte alls levt upp till. Just nu ligger man faktiskt näst sist i serien! Det ska dock sägas att BIK Karlskoga har en, två eller tre matcher mindre spelade än övriga lag i serien.

Vad beror då deras kräftgång på?
Det är förstås många anledningar. Jag tror största orsaken är att man haft mycket otur med skador. I nuläget har man ”bara” tre man borta och det ljusnar allt mer på den fronten.

Är det då bara för KHK att åka in och hämta tre lätta poäng?
Absolut inte! BIK Karlskoga har nu haft spelledigt sedan i tisdags. Man har haft tid att samla och sluta sig inom gruppen. Samtidigt har den inför säsongen tilltänkta förstamålvakten Mattias Modig fått lämna laget. Istället har man lånat in Joel Gistedt från Leksand. Joel har tidigare spelat i klubben och var då grymt säker i kassen. Nu kommer han att vakta målet. Det är ett hungrigt lag som kommer på besök och man kommer inte lägga några fingrar i kors för att vinna.
BIK Karlskoga spelar alltid på gränsen till det otillåtna. De älskar att spela fysisk hockey och jag är säker på att Lenny Eriksson vill att hans mannar ska visa vem som bestämmer på isen. Man är ett pressat lag som kommer sälja sig dyrt.

Hur ska då KHK bärga en ny seger?
Underskattning är alltid den svåraste motståndaren. Killarna i laget får inte titta för mycket i tabellen och tro att det ska bli en lätt kamp. Det gäller redan från första skridskoskäret att vara 100 procent närvarande. Både med huvudet och musklerna.
Karlskrona är ett snabbare lag än BIK Karlskoga och det gäller att vi åker skridskor och utnyttjar vår fart. Samtidigt måste vi vara inställda på att det kommer bli en fysisk kamp och att det kommer göra ont därute.

Med dessa pusselbitar på plats har jag goda förhoppningar om att de tre poängen stannar i staun.

”Sunes Hörna” startar 15:00. Båda lagens tränare är där, liksom domaransvariga/superevisor Åke Håkansson. Vi ringer också upp Stefan Bengtzén för en telefonintervju. Välkomna!

För Er som inte kan ta Er ut i arenan finns det ett alternativ. Klockan 15:55 kan Ni följa matchen via VoiceTweet i KHK appen.
Tjänsten är gratis och fungerar i iPad och iPhone.

Vi ses i arenan!

Var rädda om Er och glöm inte…

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren