Malmö avgjorde i tom kasse mot tappert kämpande KHK

På lördagseftermiddagen tog Malmö Redhawks emot Karlskrona på hemmaplan.
KHK saknade både Jimmy Andersson och Alexander Bergström. Två mycket viktiga kuggar.
De 6200 personerna i toppmoderna Malmö arena, fick se ett hemmalag som inledde mycket starkt. KHK fick inrikta sig på försvarsspel. Patrick fick göra den ena kvalificerade räddningen efter den andra. Med 6.32 spelat kan Karlskrona inte stå emot längre. Mattias ”Fete” Persson trycker in 1-0 och är då framspelad av Tony Romano.
KHK jobbar sig sedan så sakteliga in i matchen. Det blir då ett tumult framför Patrick i kassen. Jonathan Pudas står upp. Han tar ett nacksving på Nicklas Jadeland och kastar honom i isen. Alla är beredda på fyra mot fyra spel. Då väljer domare Peter Sabelström att ge Pudas 2+2 minuter för roughing. Ett mycket besynnerligt domslut.
Malmö Redhawks utnyttjar det efterföljande powerplay på bästa vis. Mathias Tjärnqvist är sist på pucken när Malmö ökar på till 2-0.
Karlskrona får sedan chansen i powerplay med 18:20 spelat. Man lyckas inte utnyttja detta.

Skott: 16-8

Den andra perioden kom att bli mållös. Visst vinner Malmö Redhawks skottstatistiken på ett förkrossande sätt, men KHK hade många jättelägen. Dessvärre sköt man då utanför eller över.
Det kändes att KHK hade arbetat sig in i matchen. Man förstod att nästa mål skulle bli enormt viktigt.
Publiken började göra sig redo för en riktig thriller.

Skott: 14-3
Slutakten blev precis den rysare som man hade förväntat sig…
Visserligen gör Malmö 3-0 redan efter 3.06, där Fredrik Storm är skarprättare. Många trodde nog att det var spiken i kistan.
KHK visar då enorm moral. Man får chansen i powerplay och då kliver Joel Kellman fram och reducerar till 3-1.  Det gav massa tändvätska och Karlskrona tar över allt mer. Filip Cruseman nätar efter 8.20. Plötsligt är det nästan utjämnat.
KHK har därefter många chanser att kvittera. Bland annat är Kelsey Tessier ren med Gunnarsson i målet.
Karlskrona tar ut målvakten i slutet av matchen. Man är då riktigt nära att näta. Istället gör Malmö 4-2 i matchens sista sekund.

Vi gav storfavoriten en match ända in i kaklet. Detta trots att Jimmy och ”Berget” saknades. Respekt!

Nu ska Asplöven få äta upp detta på onsdag.