KHK krigade sig till en 3-1 seger

På onsdagskvällen tog Karlskrona emot Asplöven hemma i Telenor Arena. Gästerna inledde klart piggast och skapade många chanser inledningsvis. Ett tag stod det faktiskt 0-5 i skott.

Efter 13.03 åkte Lihagen ut två minuter och då anade man verkligen oråd. Men den oron kom på skam. Återigen visade KHK vilket starkt boxplay som vi besitter. När Lihagen återkommer in på isen blir han frispelad. Tyvärr lyckas han inte med avslutet. Karlskrona hade vaknat på allvar. Man tog över alltmer på isen. Efter 16.33 får publiken i Telenor arena öppna sina strupar. Filip Cruseman hittar då rätt med en härlig handledare. Stackars Sebastian Idoff i Asplöven målet, har nog ännu inte förstått vad som hände.
Resten av perioden blev mållös.

Skott: 9-11
I mellanperioden skapade KHK massor av klara målchanser. Flera gånger var man redo att ställa sig upp och jubla. Med både tur och skicklighet lyckas Asplöven att freda sin kasse.
Många gånger är ishockey en ologisk sport. Så även idag. Karlskrona tappar skärpan för några sekunder och detta straffar sig på stört.  Asplövens kvittering efter 19.07 var verkligen en kalldusch, även om man varit långt ifrån ofarliga, Vi får inte slarva så i defensiven!
Därmed var det upplagt för en riktig rysare i tredje perioden.

Skott: 6-12

Slutperioden blev precis den thriller som vi hade förväntat oss. KHK började darrigt och Asplöven hade ett par giftiga lägen.
Med 5.12 spelat så kliver Joel Kellman in i leken. Han svarar för ett riktigt cirkusnummer innan pucken glider in. 2-1 till Karlskrona var ett faktum.
Därefter började förstås Asplöven frenetiskt att jaga kvittering. KHK spelade smart och såg till att ha pucken framför sig. Gästerna från Haparanda plockade målvakten i slutet av matchen. Då kan Karlskrona sätta spiken i kistan när Tom Linder lägger den i tom kasse.
En härlig kämpaseger!

Det är Vi som är KHK!

Peter KHKaren