KHK upp på andraplats efter 2-5 vinst mot Södertälje

Karlskrona HK fortsätter att imponera i HockeyAllsvenskan. På tisdagskvällen besegrade man storsatsande Södertälje med 2-5 i deras egen kula. Mycket imponerande!

KHK var mycket laddade när pucken släpptes. En viss Joel Kellman var på allas läppar i den första perioden. Efter 10.39 stänker han in 0-1. Bara 2.01 senare skjuter han 0-2. Karlskrona var inte nöjda med detta. Efter 15.59 placerar Filip Cruseman in 0-3 pucken.
Södertälje jagar förstås en reducering. Den kommer också. Med mycket folk framför Timo i KHK målet gör man 1-3 med bara 1.16 kvar av perioden. Därmed är man med i matchen igen.

Skott: 7-8

Mellanperioden präglades av lite ryckigt spel, som var till följd av en del utvisningar. Karlskrona spelar mycket taktiskt och med en härlig känsla. Man ser till att ligga rätt i banan. Längst bak är Timo Leinonen säkerheten själv.
Perioden förblev mållös och man förberedde sig på en rysare.

Skott 6-6

I den tredje perioden var förstås Södertälje tvingade att jaga för att komma ifatt. KHK var dock de som hade vassaste chanserna till att börja med. Istället får SSK två mot ett läge och med 7.12 spelat reducerar Francois Bouchard till 2-3.
Hemmalagets lycka skulle bli kortvarig.
Victor Löfstedt som fick hoppa in i laget idag, tråcklar in 2-4 med 9.33 spelat. Victor spelar 1+1 idag. Snacka om att ta chansen när man får den!
Alexander Viklund blev sedan hakad i friläge och Karlskrona tilldömdes ett straffslag. Tim Sandberg i Södertäljemålet är ofin nog att rädda Viklunds straff.
Med 3.50 kvar på klockan plockar Södertälje Sandberg i målet. Då fastställer istället Russ Moyer slutresultatet 2-5.
Underbart!
Skott: 9-8
I och med dagens seger seglade Karlskrona HK upp på andraplats i tabellen. Man är bara en poäng från serieledning.