Luciamörker över KHK

Det var upplagt för topphockey i Nobelhallen på lördagseftermiddagen. Hemmalaget BIK Karlskoga hade då besök av Karlskrona HK.

När pucken släpptes började matchen i ett högt tempo. Denna farten behöll båda lagen perioden ut. Det bjöds på mycket förstklassig hockey, däremot blev det inga godkända mål gjorda. KHK signalerade vid ett tillfälle för att pucken var i mål. Då hade domare Häll redan blåst för blockering. I slutet av perioden trodde många att Karlskoga tagit ledningen. Det målet blev bortdömt för offside i målgården.

Skott: 10-5

Mellanakten blev med Karlskronaögon en väldigt mörk historia. KHK inleder visserligen perioden piggt och det är nära att Cruseman kan göra 0-1. Därefter var det roliga slut. Mellan 2.07 och 8.19 gör Karlskoga tre baljor. Först skjuter Henrik Björklund 1-0 från död vinkel ute vid sargen. Därefter slarvar vi och detta utmynnar i ett två mot ett läge. Jesper Olofsson placerar säkert 2-0 pucken bakom Patrick. När sedan Johan Nilsson gör 3-0 får Patrick nog och Timo kommer in. Inga fler mål faller i en period som helt dominerades av hemmalaget.

Skott: 15-3

I slutperioden är KHK inledningsvis mycket nära att reducera. Puck i stolpen och på mållinjen. Det var tyvärr det enda positiva. För sedan var även detta Karlskogas period. Man är aggressiva och spelar samtidigt mycket smart. Efter 6.45 kan man också stänka dit 4-0 genom Fredrik Höggren.
Domare Häll fick efter 11.10 ringa på om Karlskrona hade en puck inne eller inte. Det blev ej mål.
En reducering skulle ändå komma. Lihagen serverar Cruseman som reducerar till 4-1 efter 18.36 spelat.

Skott: 7-7

Skott totalt: 32-15

Karlskoga var aggressivare och gjorde allt bättre än KHK i denna fighten. Man fick också det första viktiga målet. Det är bara att säga Grattis!
KHK lägger bort matchen under sex minuter i andra perioden och man kan göra allt bättre. De nya formationerna klickade inte i varandra.

Vi vinner och förlorar ihop! Revansch på tisdag mot AIK!