KHK jagar revansch

På tisdagskvällen spelar KHK sin sista match i HockeyAllsvenskan, innan ett uppehåll väntar till 27/12. Telenor Arena gästas då av klassiska AIK.

Solnaklubben som förra säsongen spelade i SHL, satsade på ett snabbt återtåg till högsta serien när pucken släpptes i mitten av september. ”Gnaget” fick dock en mycket tuff inledning och var ett tag förankrade i bottenträsket. Det gjordes stora omändringar i spelartruppen och bland annat sparkades tränaren och AIK ikonen Peter Gradin.
Nu bossar istället förra Färjestad giganten Peter  Nordström i båset. Han har helt klart fått fart på laget. Man har klättrat över det negativa kvalstrecket och jagar nu istället en playoffplats.
AIK hade innan senaste omgången två raka förluster. Man tog dock en gruvlig revansch i förra matchen, då man besegrade Mora med 3-0.
Nordström vill att ”Gnaget” ska spela en fartfylld hockey och alltid ta närmsta vägen till mål. Man kan också spela en fysiskt hockey. Nu kommer man till staun, för att försöka ta med sig alla poäng hem till kungliga huvudstaden.

 

KHK är verkligen revanschsugna av många anledningar. Dels har man två raka torsk mot Björklöven och Karlskoga. Karlskrona gjorde heller ingen bra match när lagen möttes i Stockholm under november månad. Man fick då spö med 5-2.
Det kommer vara retade tigrar som äntrar isen. Var så säkra!
Hur laget ska formeras bestäms under tisdagens morgonvärmning.
Helt klart måste KHK snäppa upp sig flera kliv gentemot de senaste två bataljerna. Det är jag också säker på att man kommer göra. Nu måste laget trampa från första sekunden. Det måste också vara slut med onödigt slarv. Är Karlskrona bara noggranna med de små detaljerna, samtidigt som man behåller farten i spelet, då tror jag poängen stannar i staun.

 

”Sunes Hörna” börjar som vanligt på vardagar 18:00. Välkomna!

 

För Er som inte kan vara på plats finns det en lösning. Man kan då följa allt i KHK appen via VoiceTweet. Tjänsten är gratis och fungerar på iPhone och iPad.
Vi syns i arenan och jobbar in tre sköna poäng!

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren