Toppmatch när KHK åker till Västerås och äntligen dags för JVM

Efter ett litet kortare juluppehåll, så drar HockeyAllsvenskan igång igen på lördagseftermiddagen.
Karlskrona åker till ABB Arena Nord, för ett riktigt toppmöte mot hemmalaget Västerås. Det är nämligen serietrean mot serietvåan. Den här matchen kommer verkligen att innehålla precis allt.

 
Västerås började årets HockeyAllsvenska på ett mycket tveksamt sätt och låg ett bra tag i de nedre regionerna av tabellen. Hela Sverige väntade på att nya tränaren Martin Filander skulle få foten. Klubben hade dock tålamod och det har nu börjat betala sig. Man har sakta men säkert klivit uppåt i tabellen och är absolut ett lag som kommer slåss om en SHL plats. I Västerås hittar vi ju också Nick Angell och Simon Fredriksson, som förra säsongen spelade i just KHK.
De bägge lagen har mötts två ggr tidigare denna säsongen. I första mötet som var i ABB Arena Nord vann Karlskrona med 0-4. Senast i Telenor Arena segrade Västerås med 1-3.
Hemmalaget har massa kreativa spelare, som kan göra det där oväntade ute på isen. Man har också ett powerplay som är grymt bra. Vi kan förstås räkna med heltaggade hemmaspelare som glider ut på isen.

 
Karlskrona besegrade AIK på hemmaplan innan juluppehållet, utan att imponera. Innan dess hade man två raka torsk mot Björklöven och BIK Karlskoga. Formen var inte den bästa, samtidigt som man fått slita ont på vissa spelare pga skadorna i truppen. Uppehållet kom därför mycket lägligt. Nu har spelarna fått slicka såren, firat jul och laddat batterierna.
Jag är helt säker på att Vi kommer få se ett helt annat KHK under lördagen.
Nycklarna är som vanligt att vi måste utnyttja vår starka skridskoåkning och spela med fart. Karlskrona får inte hamna på botbänken i onödan, med tanke på hur bra Västerås är i powerplay. Killarna måste också våga spela enkelt i trängda lägen och misstag måste minimeras.
Jag tror på en mycket tät match, där KHK till slut åker hem med tre sköna poäng.

 

Innan dess hinner Sverige spela sin första match mot Tjeckien i årets J-VM. Klockan 22:35 startar sändningen i TV2.
Räkna med att vi får se mängder av underhållande matcher. Jag tror att Sverige är det starkaste laget ikväll/inatt, men det kommer bli en tuff drabbning och det gäller att se upp med Tjeckernas kontringar.
Vi håller förstås ett extra öga på Karlskronasonen Julius ”Julle” Bergman. Han kommer göra oss stolt!
Det ska också bli extra roligt att följa Lucas Wallmark och Anton Blidh, som också spelat i KHK dressen. Visa vad Ni kan killar!
Det är Vi som är Sverige och KHK!

 

/Peter KHKaren