Full pott för Sverige och nu väntar Danmark…

Sverige fick börja J-VM med en underbar seger över Tjeckien med 5-2. Detta trots att spelet långt ifrån stämde fullt ut.

Den första perioden såg två mycket nervösa lag, där det inledningsvis slarvades rätt mycket. Detta blev bättre ju längre perioden led.
Sverige tar ledningen i powerplay efter 14.46. Adrian Kempe prickskjuter verkligen in 1-0 målet. Våra blågula gossar var inte nöjda med detta. Lucas Wallmark svarar för en alldeles magnifik passning fram till Jens Lööke som gör 2-0 efter 19.13.
Jag måste också nämna att Julius ”Julle” Bergman svarade för en fantastisk open ice tackling under perioden.

Mellanperioden gav en några nya gråa hår… Båda lagen fortsätter att slarva. Ett backmisstag ligger också bakom att Vrana blir helt ren och säkert sätter 2-1 bakom Söderström. Klockan visade då på 3.33. Efter 10.02 kommer också kvitteringen till 2-2. Sverige blir då stillastående och åter är det Vrana som nätar.
Sverige hade som tur var en snabb replik att komma med. Bara tjugosju sekunder senare gör William Nylander mycket snyggt 3-2 till Sverige. ”Julle” var för övrigt då inne på isen.
Båda lagen hade flera chanser att föra fler mål i perioden.

Den avslutande perioden blev en mycket stabil insats från Sveriges sida. Betydligt mindre misstag från våra blågula pojkar och då var det inget snack. Man började med att ”döda” en utvisning, när Julius Bergman satt på botbänken. Detta satte sedan sin prägel på resten av perioden. Sverige får chansen i powerplay och och trissan går som på ett snöre. Sist på pucken är Adrian Kempe som gör sin andra fullträff i matchen. Tiden visade då 5.38. Slutresultatet 5-2 gör sedan Jakob De La Rose efter 7.38 spelat. KHK bekantingen Anton Blidh fick en assist på målet.
Alltid skönt med seger och full pott. Sverige måste dock komma upp flera snäpp framöver. Det är jag också övertygade om att man gör.

Under lördagen är det dags för ny match. Då mot Danmark. Våra rödvita grannar svarade för en heroisk insats i sin första match, då man knep en poäng mot Ryssland. Förlorade där på straffar med 2-3.
Därmed är Sverige förvarnade. Det gäller verkligen att inte underskatta våra motståndare. Gör grabbarna bara vad de ska, då blir det tre nya sköna poäng. Bäst av allt: De har planerat matchen efter när matchen Västerås – Karlskrona är färdigspelad. Sverige vs Danmark startar nämligen 18:30 på TV10… ;)