KHK vann toppfighten och visst kände man en doft från de finare salongerna?…

Under lördagseftermiddagen ställdes Karlskrona mot Västerås i fiendens borg. En av seriens svåraste bortamatcher. Det var två mycket taggade lag som gled in på isen, inför de 4902 åskådarna i ABB Arena Nord.

Den första perioden blev mållös. Båda lagen hade några chanser, men ingen förmådde sätta dit trissan. Det hela påminde mer om två bra boxare som känner på varandra inledningsvis. Precis som hela matchen var det tätt, jämnt och spännande. En riktig toppfight!
Västerås fick sätta sig i båset vid ett tillfälle och KHK var på botbänken två gånger.
Skott: 6-5

I andra akten åker Karlskrona på en ny utvisning redan efter fyrtiotvå sekunder. Vi får därför först döda ett fem mot tre läge. Sedan håller det inte längre. Efter 1.08 prickskjuter notoriske målskytten Dustin Johner 1-0 till hemmalaget. Då blev man orolig, då Västerås vaskar fram några heta chanser till därefter. Det hade man inte behövt bli. Efter ungefär halva perioden höjer KHK tempot. Vi skapar genast chans på chans och hemmalaget har svårt att freda sig. Jimmy Andersson snor pucken av en viss Nick Angell i Västerås zon. Avslutet var sedan kliniskt och det var kvitterat till 1-1. Tiden var 18.04.
Skott: 7-13

Den tredje perioden är bara 1.38 gammal när Alexander ”Berget” Bergström gör 1-2. Han var där assisterad av Kellman och Andersson.
Karlskrona får sedan ett jätteläge att göra 1-3, när Mikael Frycklund utvisas 2+2 minuter för hög klubba efter 4.59. KHK skapar emellertid ingenting i detta powerplay. Man ser att ingen vill riskera att gå bort sig. Karlskrona spelar mycket taktiskt hela perioden. Det hjälper ingenting att Västerås tar ut målvakten i slutet av matchen. Då gör istället Filip Cruseman 1-3 i tom kasse. Underbart!

Skott: 8-3

Hela laget gör en fantastiskt stark insats. Jag måste ändå lyfta fram Patrick i kassen, som spelade med sådant lugn.
Vi är fortsatt tvåa i tabellen och visst kände man ikväll en doft från de finare salongerna?…

Nu laddar Vi för seriefinal mot Malmö på måndag!

Det Är Vi som är KHK!
/Peter KHKaren

2 Responses to "KHK vann toppfighten och visst kände man en doft från de finare salongerna?…"