Hungrigt KHK har Lust(h) att ta en ny skalp och ”Sunes Hörna” + VoiceTweet

Seriefinal, fullsatt, folkligt och festligt. Där har ni huvudingredienserna när pucken på måndagskvällen släpps i matchen mellan serietvåan Karlskrona HK och serieledarna Malmö Redhawks.

Det här kommer bli något alldeles extra. Var så säkra! Båda lagen kommer ha en vässad tuppkam och ingen kommer vilja vika ned sig. Publiken kommer sporra de bägge kombattanterna till ännu större stordåd och jag kan redan nu känna vilken inramning det kommer att vara.

 

Karlskrona och Malmö har mötts två gånger den här säsongen. I den första drabbningen var det KHK som började starkast de första fem minuterna. När man där inte fick någon utdelning, utan det istället blev 0-1, ja då tog skåningarna över och vann till slut rättvist med 0-3. I det senaste mötet nere i Malmö Arena hade Karlskronaspelarna ”köpt ståplats” i den första perioden. Man stod alldeles för stilla på rören och vid pausvilan stod det 2-0. KHK arbetade sig sedan så sakteliga in i matchen och man såg en liten ljusning. Men när Malmö gjorde 3-0 i början av tredje såg det riktigt nattsvart ut. Karlskrona kom dock tillbaka och reducerade både till 3-1 och 3-2. Tessier hade sedan ett friläge för att kvittera. Istället gjorde Malmö 4-2 i tom kasse.
Vad hade passat bättre än att plocka ner Mats Lusths krigare på isen den här gången? Sista matchen i Telenor Arena och sista fighten 2014. Ingenting hade slagit det!

 

Malmö Redhawks har storsatsat för att ta sig till SHL och det sticker man inte heller under stol med. På pappret har man ett grymt lag, med massor av skickliga individualister. Man har också fått ett litet ryck i tabelltoppen och infriar ännu så länge favoritskapet.
Skåningarna är rädda för Karlskronas spelvändningar, som man tycker är de snabbaste i serien. Man kommer därför att stänga mitten.  Malmö är ett starkt fysiskt lag och vi kan räkna med att de kommer att använda sin fysik. Man är för den sakens skull inte tunga i kroppen, utan är också skridskoskickliga.

 
Karlskrona är ute efter revansch. Senast nere i Malmö hade man alltför stor respekt i början av matchen. Det sättet som man avslutade matchen på då, var mycket viktigt. Nu vet man att de kan slå Malmö om man gör det noga och rätt. Även om Malmö är skridskoskickliga, tycker jag KHK där är snäppet vassare. Det måste man utnyttja i denna drabbningen. Som vanligt i den här typen av matcher får man inte tumma på något. Precis allt måste göras noggrant. Nu kommer killarna ut med ett härligt självförtroende efter vinsten mot Västerås senast. Det är nog så viktigt.
Jag säger som mot Västerås senast. Det blir en jämn och tuff fight, där Karlskrona drar längsta strået.
Fullsatt är det i Telenor Arena och alla vi på läktaren kommer verkligen att kunna vara den extra spelaren på isen. Laget ska bäras fram. Nu skapar Vi en stämning som går att ta på och aldrig upplevts tidigare!

 
Sunes Hörna startar som vanligt 18:00. Förutom tränarna får vi där möta Johan MrMadhawk Svensson och Alf Karlsson från Expressen/KVP. Välkomna!

 
För Er som inte fått tag i någon biljett finns en räddning. Från 18:55 kan Ni följa dramat via VoiceTweet i KHK appen. Tjänsten är gratis och fungerar på iPhone/iPad.

 
Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren