KHK föll i seriefinalen med 1-3

Måndagskvällen bjöd på seriefinal i Hockeyallsvenskan, då Karlskrona och Malmö möttes.
Det var två mycket taggade lag som äntrade isen och publiken skapade en magisk stämning.

 
I den första perioden är det KHK som är aningen vassare inledningsvis. Man klarar två boxplay och visar en härlig inställning. Däremot får man inte in någon puck. Inte ens när vi efter att ha klarat ett boxplay och får ett friläge. Istället sticker Malmö upp och gör 0-1 efter 14:16 och det är Tony Romano som är sist på pucken. Därefter är Malmö det bättre laget. 0-2 skulle också komma, då vi blir för passiva. Den lyckliga målskytten var Henrik Hetta.
Det kändes inte alls rättvist när paussignalen ljöd.
Skott 7-15

 

 

Mellanakten såg ett KHK som verkligen var på jakt. Man tog tag i spelet och utdelning skulle också komma. Efter 7.26 skulle också reduceringen komma. Jimmy Andersson och Joel Kellman spelar så småningom pucken till Jonathan Pudas som stänker dit 1-2. Det målet kom i powerplay, KHK fortsatte sedan jakten på mera mål, utan att få in trissan.
Skott 9-5

 

 

Slutperioden skulle innebära att Karlskrona skulle jaga ifatt. Istället får Malmö en drömstart. Vi drittlar till det i egen zon och Nils Andersson gör 1-3 redan efter 1.12 spelat. Visst försökte KHK jaga reduceringen därefter, men det kändes som energin försvann i och med det tidiga baklängesmålet.
Malmö är det bättre laget idag. Man spelar fysiskt och maler ner Karlskrona. Det är bara att säga Grattis och jaga revansch.

 

Skott: 7-4

 
Vi vinner och förlorar ihop.

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren