Lite söta och sura ”nyårskyssar”

På årets sista dag tänkte jag dela ut lite ”nyårskyssar”. Några söta och goda. Andra med lite sur eftersmak. Samtliga med glimten i ögat… ;)

 

– Alla ”hockeyexperter” i vårt avlånga land får en ny spåkula. Det blev visst lite fel när toppen och botten skulle tippas.

– Micke ”Överallt” Johansson behöver en flygbiljett eller två. Man kan behöva se lirarna som ska värvas, även om Elite Prospects är bra… ;)

 

– En fredspipa som skickas runt tänder jag åt KHK. Alla behövs och det är dags att lämna allt gammalt groll i 2014. Det är Vi som är KHK!

 

– Ett nygammalt jobb till Stefan Bengtzén. Han kom till ett Brynäs som värvat klart, men inte så klokt. Tänk om KHK och Brynäs möts i en avgörande matchserie till våren… Då behöver Stefan byta arbetsgivare, om han ska vara sportchef i ett SHL lag… ;) Välkommen tillbaka!

 

– Ett ”flerlagskontrakt” där en stämpel räcker för att signa till Conny Strömberg. Ska han hinna representera alla lag innan säsongen är slut?…

 

– Anfall är inte alltid bästa försvar. Ett par stabila backar och folket kommer återvända till Jössarinken för att se på sitt Mörrum GoIS.

 

– Lite nya supportrar till Kristianstad. Att höras mest, är inte detsamma som att synas med knytnävar och slag. Om ni missat, så är det ishockey som spelas på det vita underlaget.

– Betänketid innan munnen öppnas behöver en tränare på ”utryckning”. Tala först och tänka sedan kan vara underhållande ibland, men inte alltid… Larmet går för ofta skulle man kunna säga…

 

– En livboj för att hålla sig kvar i division 1 kastar jag till västra Blekinge. Inte bra att kapprusta med en länskollega, när underlaget inte finns. Notan blir för dyr…

 

– Bensinpengar till Blekingesporten. Man följer Mjällby inom och utom landets gränser. När KHK spelar går gränsen att röra sig till Oskarshamn, Rögle och Malmö. Övriga bortamatcher ”köper man in” och därför saknas också reporters namn under inslaget. Räcker inte budgeten till att köra full tank även när det är hockeysäsong?…

 

– Ett stort TACK till Tingsryd AIF. Tänk om KHK inte fått in ”Kungen” och ”Gud” från TAIF, när vi låg i division 2. Då hade vi nog varit kvar där än idag… Nu gick vi upp i division 1, tryckte på gasen och avancerade till HockeyAllsvenskan. Man ser faktiskt SHL skymta… Allt detta tack vare Er grannsämja. Tack! :)

 

Nu över till något helt annat.

Sverige är redan klara gruppsegrare när man idag ställs mot Schweiz i J20 VM. Ingen livsviktig match med andra ord, men alltid bra att fortsätta vinna.
Man blir så stolt av att se vår Karlskronahjälte Julius ”Julle” Bergman i TV-rutan. Stoltheten växer när man dessutom får se Lucas Wallmark och Anton Blidh briljera. De hade ju också representerat KHK, även om de inte är bördiga från staun.

 

Återigen: Gott Nytt År!

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren