Ny seger för KHK och snurra på tråden i Vita Hästen

På tisdagskvällen väntade ny match för Karlskrona HK på hemmaplan. Denna gången mot Oskarshamn.

Gästerna hade jumboplatsen i tabellen innan matchstart och man visste att de skulle kriga för staden och supportrarna.
Så blev också fallet. Man bjöd verkligen upp till kamp, men det var Karlskrona som till slut vann rättvist med 3-1.

 

I den första perioden skapade bägge lagen chanser, men det var KHK som hade de flesta och de bästa lägena. Det skulle dock dröja innan publiken fick jubla. Med 16.47 spelat fick publiken vädra lungorna. ”Slava” Trukhno gör då sitt första mål i KHK. Ett riktigt klassmål dessutom. Han väntar ut Gasper Kroselj innan han sätter trissan i nät. 1-0 stod det sedan också i paus.

 

Skott: 10-11

 

Under mellanakten var Oskarshamn långa stunder det bättre laget. Man stängde mittzonen och samtidigt slarvade Karlskronaspelarna alltför mycket. KHK hade dock ett gyllene tillfälle att öka på till 2-0 efter 12.12 spelat. Niklas Lihagen lyckas dock inte överlista Kroselj. Det skulle emellertid bli 2-0. Detta när uret visade 17.24. Joel Kellman hittar rätt och han är assisterad av Moyer och Trukhno.
Oskarshamn har en snabb replik att tillgå. Karlskrona slappnar av och blir stillastående. Bara fyrtiofyra sekunder senare reducerar Söderströms grabbar till 2-1. Sist på pucken var Evan Mcgrath. Därmed var det jämnt när lagen gick till vila.
Skott: 12-4

 

Den sista perioden skulle bli ett drama. Oskarshamn jagar förstås en kvittering, men KHK är ändå lite vassare mest hela tiden. Med 18.16 spelat tar Söderström Time Out och plockar Kroselj i kassen. Karlskrona reder ut stormen och Alexander ”Berget” Bergström sätter sista spiken när han skjuter 3-1 i tom kasse. Underbart!
Skott: 8-3

 

KHK gör inte någon av sina bättre matcher för säsongen, men tar ändå full pott. Ett riktigt styrkebesked! Detta kan bära hur långt som helst.

 

Om det är muntra miner i Karlskrona, så är det inte samma sak i Vita Hästen. Marcus Eriksson som i mina och mångas ögon har kommit på kant med tränaren Niklas Czarnecki. Först blev han bortplockad som lagkapten. Idag i bortamatchen var han petad och inte ens med på bussen. Hur matchen slutade? 9-1 till Malmö!!!

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren