Ska KHK vända förbannelsen?…

Efter bara en dags vila är det dags för Karlskrona HK att snöra på sig skridskorna igen. Denna gången väntar en tuff bortamatch mot Timrå.

 

KHK har under de senaste två säsongerna mött Timrå vid tre tillfällen i E.ON Arena. Förra säsongen vann hemmalaget med 3-2 och 5-2. Denna säsongen möttes man i mitten av oktober månad.  Även då vann Timrå med 5-2. Karlskrona har alltså ännu inte vunnit i E.ON Arena.
Den förbannelsen ska KHK förhoppningsvis bryta den här gången.

 

Klassiska Timrå har stora ekonomiska problem att brottas med. Faktum är att man hotas av konkurs. Killarna i laget har har tagit detta elände på helt rätt sätt. Det har blivit vi mot resten av världen. Man har vunnit tre av de fyra senaste fighterna och har inte många poäng upp till det positiva kvalstrecket.
Timrå kommer kriga till sista blodsdroppen och man vet om den positiva hemmastatistiken mot Karlskrona.

 
Jag snackade med killarna i KHK efter segern mot Oskarshamn. Man hade redan då börjat blicka fram mot denna matchen. De är fullt medvetna om att man måste göra en riktigt stark prestation för att bärga tre poäng. Laget sätter sig i bussen på torsdagsmorgonen och flyger sedan hem på kvällen, så det är ett tufft dygn som väntar.
Både Mikael Kurki och Tom Linder finns med på resan och vi kan nog få se båda på isen.
Karlskrona måste vara extremt noggranna i de små detaljerna den här gången. Samtidigt måste vi se till att utnyttja vår skridskoåkning.
Jag tror på att ett mycket laddat KHK gör oss stolta och åker hem med full pott. I grund och botten är man ett bättre lag.

 

Du har väl inte missat intervjuerna med ”Slava”, Bergström och Patrick här på KHKaren.se efter segern senast?

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren