Trukhno och Patrick matchhjältar när KHK vann på straffar

På torsdagskvällen väntade en mycket tuff match för Karlskrona HK. Man mötte Timrå IK i E.ON Arena. Ett ställe där KHK aldrig hade vunnit tidigare. Efter en upplösning i bästa Hitchcock anda skulle det bli ändring på den punkten.

När pucken släpptes klockan 19:00 var det genast full fart från båda lagen. KHK hade ett fint läge att ta ledningen direkt. Istället kommer Timrå i en spelvändning. Det blir ett två mot ett läge och Emil Pettersson hittar Emil Berglund med en ”macka”. Han gör inget misstag och redan efter 47 sekunder var 1-0 ett faktum.
Karlskrona hängde minsann inte med huvudena. Man skapar mängder med chanser att kvittera, men pucken vill inte in. Ingen hade protesterat om det varit utjämnat innan pausvilan.

 

Skott: 5-11

 

I mellanperioden skapar inte KHK lika många chanser. Timrå stänger skickligt mitten. Hemmalaget ser ut att gå till ledning med 1-0. Då händer det… Niklas Lihagen vinner en tekning till vänster om Norja i Timråkassen. Filip Cruseman laddar stora kanonen och bombar in 1-1- Klockan stod då på 18.45.

 

Skott: 7-6
Under slutperioden skapade bägge lagen chanser att ta ledningen. Mika Norja och Patrick Gailbrath var dock båda levande väggar i de bägge burarna. Det ska sägas att Karlskrona var lite giftigare sett till hela perioden.
När Hesa Fredrik ljöd stod det 1-1 på tavlan.
Skott: 6-7

Det var dags för sudden. Det märktes att båda lagen satte säkerheten i första rummet. Kelsey Tessier får ändå ett jätteläge, men lyckas inte tråckla in pucken.

Skott: 3-1

En oviss straffläggning väntade. Först ut är Löfstedt som inte lyckas få trissan i nät. Det gör inte André Hult heller, när han ska försöka ge hemmalaget ledningen.
Därefter kommer Slava Trukhno in på isen. Han lurar Mika Norja till korvlådan i nästa kvarter. Vilken härlig fullträff!
Resterande straffar blir resultatlösa och KHK vinner matchen med 1-2. En blytung seger som kommer vara mycket viktig när vi slutsummerar tabellen.

Timrå har varit en mardrömsmotståndare. Ikväll blev det ändring på den punkten. Alla i laget gör ett jättejobb. Slava och Patrick blir förstås de stora hjältarna i straffdramat. Samtidigt måste jag lyfta fram Joel Kellman och Maksim Matushkin som båda var grymma. Men en ros till alla grabbarna förstås.
Ni gör Oss stolta!

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren