När man kissar i byxorna blir det först varmt och sedan riktigt kallt – Dags att sätta ner foten!

När man kissar i byxorna blir det först varm och sedan riktigt kallt. Den liknelsen kan man göra med kravet som SHL kom fram till  ihop med SIF.
För att få spela i SHL ska arenan ha minst 3500 sittplatser och totalt ska det minst få plats 5000 åskådare. Ett krav som absolut inte är orimligt. När man kräver att detta ska gälla redan från säsongen 15/16, ja då kissar man i byxan.
Det blir varmt, skönt och tryggt för de ”stora klubbarna” och gör allt för att hindra de mindre föreningarna. På sikt är det däremot ett helt iskallt krav. Det är som att sätta en kniv i svensk hockey och vrida om. GÖR OM – GÖR RÄTT!

 
Ett annat krav är att varje lag ska ha fyra miljoner i eget kapital till säsongen 16/17. Ett krav som jag förstår, då så många föreningar idag får akut ekonomisk kris mitt under brinnande säsong.

 
Jag tycker det är dags för lagen i HockeyAllsvenskan, division 1 och varför inte även division 2 att sätta ned foten.
Vissa solidaritet med varandra, slå ett slag för att rädda svensk ishockey och sätt press på SHL och Svenska Ishockeyförbundet.
Varför inte bara släppa pucken i nästa omgång och låta den ligga där i 3×20 minuter. Det är en aktion som ger eko och som får gemene man att öppna ögonen.

 

 

Nu tror jag inte att sista ordet är sagt i denna frågan och jag är ganska säker på att dispenser kommer beviljas om det behövs till kommande säsong.
Det är ändå dags att agera och protestera!

 
Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren