Viktig och tuff hemmamatch väntar för KHK – Sunes Hörna och VoiceTweet

På onsdagskvällen spelar Karlskrona HK ny hemmamatch i HockeyAllsvenskan. Det är ett riktigt toppmöte som väntar, då anrika Rögle BK kommer på besök.
Innan pucken har släpps har KHK sex poäng ner till gästerna. Skillnaden mellan vinst och förlust är därmed astronomisk i tabellen. En mycket viktig match för fortsättningen.

 

De bägge lagen har mött varandra tre gånger tidigare under säsongen. Den första av dessa matcher gick av stapeln nere i Ängelholm. Då spelade KHK rena drömhockeyn och vann med 2-5. Det var första gången någonsin som ett Karlskronalag vunnit på bortaplan mot Rögle.
I nästa möte segrade KHK säkert med 5-3 på hemmaplan. Senast i Ängelholm blev det en sur 4-3 torsk för Karlskrona. Rögle avgjorde då med sjutton sekunder kvar.

 
Rögle kommer nu med två raka segrar i bagaget. Detta mot Björklöven och Mora. Gästerna har för vana att avsluta säsongerna mycket starkt. Det kommer säkert vara samma visa igen.
Magnus Bogrens krigare vet förstås om hur viktig denna fighten är. Skulle de förlora är det nio poäng upp till KHK och det lär de aldrig ta igen på återstående nio matcher.
Rögle kommer spela fysisk hockey och man kommer vara beredda att offra en hörntand eller två.
I laguppställningen hittar vi KHK bekantingarna Calle Rosén, Jesper Jensen och Jordan Smotherman.

 
Karlskrona är i ett härligt stim och staplar segrar uppå varandra. Man är förstås också medvetna om matchens betydelse.
KHK har garanterat extra tändvätska av den bittra förlusten mot Rögle senast. Här ska revansch tas!
Som vanligt är Karlskronas skridskoåkning och fart huvudnyckeln till en ny framgång. Detta måste gå hand i hand med att vi inte bjuder gästerna på något. Noggranna och att våga spela enkelt i trängda situationer är en nödvändighet.
Mikael Kurki och Erik Thorell är nu tillgängliga för spel igen och det är härligt.
Jag tror att Karlskronas fart avgör matchen och det slutar med en 4-3 vinst.
Räkna med en kokande arena och missa inte denna hockeyfest!

 
Sunes Hörna börjar som vanligt 18:00. Lagens tränare och intressanta gäster väntar. Välkomna!

På VoiceTweet kommer det rapporter från klockan 18:55. Tjänsten är gratis, hittas i KHK appen och fungerar på iPad och iPhone.

 

 

Det är Vi som är KHK!

 

 

/Peter KHKaren