KHK besegrade Rögle med 3-1 och tog över serieledningen i HockeyAllsvenskan

På onsdagskvällen väntade en riktig toppmatch när KHK tog sig an Rögle hemma i Karlskrona. Det märktes på båda lagen hur viktig matchen var.

Hemmalaget tryckte plattan i botten från start. Det skulle inte dröja länge innan man fick utdelning. Kelsey Tessier serverar Alexander Bergström en riktig macka och 1-0 var ett faktum. Det hade då gått 1,40 av perioden. Perioden rycktes därefter sönder av utvisningar. Domaren hade verkligen inte någon av sina bättre kvällar. Han silade mygg och svalde elefanter. När Rögle får chansen i spel fyra mot tre skulle kvitteringen komma. Det är KHK bekantingen Jordan Smotherman som får trycka in den. Det var då 18.35 spelat.
Perioden speglades också av en hel del av hafsigt spel.

Skott: 10-7

Om Karlskrona slarvade en del i första perioden, så tog man tag i spelet på ett helt annat sätt i mellanakten. Redan efter 46 sekunder tar man ledningen med 2-1. Matushkin hittar till Lihagen som lägger upp den för Jonathan Pudas. Han laddar stora bössan och Volden är chanslös i Röglekassen. Mera skulle komma. Trukhno till Kellman som hittar till Victor Löfstedt. Han gör inget misstag och det lös 3-1 på tavlan. Tid: 15:40. Det kunde blivit mera mål i perioden.

Skott: 13-10

Sista perioden skulle bli mållös. Karlskrona spelade då mycket taktiskt och smart. Man såg hela tiden till att ha pucken framför sig. Rögle försökte och försökte, men man stångade sig bara blodiga till ingen nytta. De farligheter man skapade avvärjde Patrick med ett fantastiskt lugn.
Inte ens när Ängelholmslaget tog ut målvakten blev det farligt.

Skott: 10-9

Hela laget gör en fantastisk insats och man blir så stolt. Vilka killar Vi har i vårt lag!
Nu leder KHK serien med nio omgångar kvar att spela. En karamell att suga på!

Under matchen genomförde båda lagens supportrar en kraftfull markering mot SHL. Bra jobbat!