KHK ställs mot Mora i en fullsatt FM Mattsson Arena

Idag lördag är Karlskrona HK på plats i Dalarna för match mot Mora IK. Klockan 16:00 släpps pucken och det kommer vara knökfullt i FM Mattsson Arena. Hemmalaget har nämligen satsat hårt på denna dagen. De kallar den för Legendlördagen. 2004 års Mora möter först samma årgång från Leksand. Våran egen Christian ”Fimpen” Magnusson var med och spelade upp Mora i SHL och han finns förstås med i laguppställningen. Roligt!
Därefter är det dags för huvudattraktionen Mora-KHK. Då de kör enkronan så det är gratis entré. Till detta kan det läggas godisregn och olika musikuppträdanden.
Det kommer alltså att bli fullt drag på läktarna.

 

De bägge lagen har mött varandra tre gånger tidigare under säsongen. Det första mötet var i Karlskrona och då åkte Mora hem med full pott efter en 3-4 seger. I nästa möte som var i Dalarna blev det ny Moraseger. Då med 3-2. Senast i staun fick KHK äntligen dra längsta strået. Matchen slutade 4-2. Det hade smakat fågel med en ny triumf idag.

 
Mora var ett tag med i yttersta toppen av denna säsongens HockeyAllsvenska. Nu har man rasat något och parkerar på en sjätteplats i tabellen. Dalalaget är just nu elva poäng efter Karlskrona. Man vill förstås klättra uppåt i tabellen.
I sin senaste match åkte Mora på en riktig stjärnsmäll. Inför hemmapubliken fick man stordäng av Björklöven. Matchen slutade 2-7. Man kommer därför vara grymt revanschsugna. Till detta kan läggas att Mora kommer ha en kokande arena i ryggen.
Lika tråkigt som man kan spela på bortaplan, lika underhållande kan dalalaget vara på hemmaplan. Den här gången är jag säker på att man kommer öppna i ett rasande tempo och Karlskrona måste vara beredda på denna anstormning.

 

 

KHK är inne i ett härligt stim. Man imponerar både på hemma och bortaplan. Nu gäller det att inte bli fartblind utan fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften.
Killarna i laget vet förstås att man ställs mot ett duktigt hockeylag, som dessutom är på krigsstigen. Kan vi bara hålla stången första tio minuterna, så tror jag Karlskrona kommer att ta över matchen ju längre den lider.
Som vanligt gäller det att grabbarna åker mycket skridskor. Då är KHK enormt svårslagna för alla. Jag tror att segerstaplandet fortsätter och att Karlskrona till slut vinner en tät och hård fight.

 

Från klockan 18:55 kan man höra matchen i VoiceTweet. Tjänsten finns i KHK appen och är gratis. Den fungerar på iPhone och iPad. Välkomna!

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren