Karlskronas kamp för topp 2 fortsätter – Nu fyller Vi arenan!

Efter att KHK senast besegrade Malmö Redhawks i hökarnas eget näste fortsätter nu kampen för en topp 2 placering.
Serieledande Karlskrona möter den här gången Haparandas stolthet Asplöven. De ligger just nu på elfte plats i tabellen. Man har bara tre poäng upp till åttondeplatsen som skulle innebära positivt kval. Asplöven har lika många poäng ner till negativt kval. Med andra ord är det mycket som står på spel även för dem.

 

De bägge lagen har mött varandra tre gånger tidigare den här säsongen. Det första mötet var i Arena Polarica. Där vann Asplöven med 5-3 efter att i andra perioden gjort tre baljor på fyrtio sekunder. Karlskrona tog revansch när man sprang på varandra nästa gång. Hemma i staun vann man en tät match med 3-1. Senast i Haparanda blev det 3-5 till KHK.
Nu tror vi på en ny triumf för de orange/svarta hjältarna.

 
Asplövens förstafemma med Lagace, Henrion och Salazar är absolut en av seriens vassaste. Dessa killarna är farliga varje gång de beträder isen.
Man spräckte senast Timrås segersvit och kommer till match med nyvunnet självförtroende. Här kommer man göra precis allt för att lugga hemmalaget på poängen.

 
Karlskrona måste vara mycket ödmjuka inför denna uppgiften. Det gäller att Malmömatchen nu är lagd till handlingarna. Här kommer krävas fullt jobb redan från första sekunden. KHK måste våga spela enkelt och självklart måste man röra på fötterna och komma i fart.
Om Karlskrona gör jobbet över hela banan är man ett bättre hockeylag. Därför tror jag också på att de tre poängen stannar i staun.
Ni gör oss alltid stolta!
Grabbarna är verkligen värda allt stöd i världen. Nu fyller vi arenan och skapar en magisk stämning. Ta med en eller flera kompisar!

 

Sunes Hörna är inställd denna gången, men är tillbaka på torsdag.

 

Om Du inte kan följa matchen på plats finns det alternativ. Du kan följa den via VoiceTweet i KHK appen. Tjänsten är gratis och fungerar på iPhone och iPad.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren