KHK vann med 3-2 och nu är topp 2 nära…

På tisdagskvällen väntade ny match för Karlskrona. Hemma i staun tog man då emot Asplöven. Efter urladdningen mot Malmö senast kom KHK inte upp i normal standard. Trots detta vinner man matchen med 3-2 och det är förstås ett styrkebesked. Det är bara bra lag som vinner när man inte spelar på topp.

Karlskrona började annars matchen piggt och hade ett par fina lägen att sätta dit pucken. Det skulle komma ett ledningsmål, men vi skulle få vänta till klockan stod på 16.30. I en spelvändning hittar Niklas Lihagen till Jimmie Svensson. Karlskrona sonen är iskall och väntar ut Sebastian Idoff i Asplövens mål. Enormt jubel bryter ut i arenan. 1-0 står sig sedan perioden ut.
Skott: 6-8

KHK chockstartar i den andra perioden. Redan efter tolv sekunder kommer 2-0. Det är Slava Trukhno som sätter dit den. Han var framspelad av Lihagen och Pudas.
Gästerna skulle dock komma med en snabb replik. Med femtio sekunder avverkat nätar Sebastian Dyk efter att Karlskrona blivit passiva.
Resten av perioden blev förryckt av utvisningar.

Skott: 16-3

Slutperioden ägdes helt och hållet av Asplöven. KHK försvarade sig dock duktigt, men man satt hela tiden som på nålar och våndades. Karlskrona håller Haparandalaget stången.
I slutet av matchen tar Asplöven timeout och man plockar också målvakten. Alexander Bergström gör då istället 3-1 och var där assisterad av Trukhno. Klockan visade 18.21.
De flesta trodde nog att spänningen var över. Asplöven hade dock inte gett tappt. Bara trettiotvå sekunder senare reducerar man till 3-2. Det skulle bli mera dramatik. Asplöven plockade målvakten på nytt och när klockan visar 19.17 åker Kalle Ekelund ut två minuter.
Gästerna har en jättechans att kvittera, men ett vilt kämpande Karlskrona håller undan.
Mycket starkt att vinna utan att spela på topp!

Skott: 7-12

Samtidigt möttes Västerås och Malmö. Hemmalaget vann med 3-2. Därmed behöver KHK bara en poäng till för att bli topp 2. Vinner man hemma mot Vita Hästen på torsdag är seriesegern bärgad.