Utvisningar fällde KHK när man föll i första finalmatchen med 2-1 – På fredag kvitterar Vi till 1-1 i matcher

På onsdagskvällen spelades match ett i den HockeyAllsvenska finalen mellan Västerås och Karlskrona. Två mycket tända lag skrinnade in på isen. Efter en stentuff batalj stod hemmalaget som segrare med 2-1.

KHK började matchen mycket piggt. Redan efter 33 sekunder tog man ledningen med 0-1. Matushkin får pucken av Lihagen. Från blå alossar han sin bössa. Erik Thorell håller sig framme och styr in pucken i mål. I den första perioden spelade Karlskrona ett mycket smart bortaspel och man var optimistisk.
Tyvärr drar KHK på sig alldeles för många utvisningar. Totalt har man sju utvisningar, medan Västerås bara har tre tvåminutare. Två av Karlskronas utvisningar var för att man hade för många spelare på isen. Det håller inte på denna nivån!
KHK kom ur rytmen och hemmalaget kvitterar rättvist med 14.11 spelat av andra perioden. Karlskrona går bort sig och i en snabb spelvändning prickskjuter Dustin Johner 1-1.
Slutperioden såg länge ut att bli mållös. Då slarvar KHK i egen zon. Erik Andersson tar pucken bakom Karlskronas mål och hittar fram till en framrusande Dustin Johner. 2-1 med 17:18 avverkat. Sedan hjälpte det inte att KHK tog ut Patrick. Västerås leder finalserien med 1-0.

Nu gäller det bara att ladda om batterierna. På fredag spelar vi hemma och då ska steken vändas. Med hela staun i ryggen ska det kvitteras till 1-1 i matcher.