Spännande vecka väntar, Roligt med J20 SuperElit och HockeySurr

I direktkvalet till SHL leder nu Modo med 3-0 i matcher. Rögle har 2-0 på Västerås och Leksand 2-1 mot Malmö.
Vilka av lagen gör då KHK sällskap upp i SHL?
Modo är förstås redan ”klara”. Enbart en jordbävning kan stoppa dem.
Leksand behöver bara vinna sina hemmamatcher för att ta samma väg. Med tanke på dalmasarnas skador känns den matchserien än mer oviss. Det känns som det blir sju matcher.
Rögle har liten matchboll. Nu ska jag sticka ut hakan. Om Västerås vinner måndagsmatchen tror jag att man vänder på steken. Bara en magkänsla…

Halva serien i Kvalet till HockeyAllsvenskan är spelad. Just nu är AIK, Tingsryd, Pantern och Västervik i HA. Skulle serien varit slut idag hade Södertälje och Sundsvall spelat division 1 hockey nästa säsong.
Södertälje som storsatsade för att nå SHL är nu verkligen och balanserar på stupet. Man har bara två hemmamatcher kvar och tre bortamatcher. I nästa omgång väntar Västervik borta. Hyfsad viktig match för Kringlorna…
AIK räknar jag redan som klara för HA och det ska till enormt mycket för att inte Tingsryd också återfinns där till hösten. Pantern har bra slagläge och Västervik måste vinna de rätta matcherna för att försvara sin nuvarande placering.
Tänk om det blir derby mellan Malmö Redhawks och Pantern nästa säsong…

 

Det spelas också Kvalserie till HockeyEttan. Mörrum GoIS behöver bara besegra jumbon Alvesta i sista omgången för att vara på den säkra sidan. Det kan bli ytterligare ett eller två lag som följer med till division 1. Jag tror att man snart kan börja fira i Göinge trakterna. Tyringe står med ett ben i ettan. Den eventuella tredje platsen står mellan Bäcken och Olofström. Dessa två möter varandra i sista omgången.

Det väntar en fantastiskt spännande hockeyvecka i KHK. Vi kommer att få se den nya sportchefen presenteras. Jag tror även att den nya assisterande tränaren kliver ut i ljuset.
Det ska också tas tunga beslut. Vilka får gå och vilka får vara kvar? Samtalen med spelarna sätter igång.
Vi får oavsett utgång aldrig glömma att alla lirarna är våra hjältar för evigt.
Mer om detta kommer såklart i veckan.

Det är både roligt och enormt spännande att KHK nu får ett lag i J20 SuperElit. Det kostar förstås att ha ett sådant lag igång, men på sikt kommer det att löna sig. Karlskrona behöver värva in minst 12 spelare för att kunna hävda sig. Den 9-10/4 har man därför bjudit in till try-out camp.
Jag är rätt säker på att vi till hösten får se vårt J20 SuperElit lag spela träningsmatcher mot A-lagen i KRIF, Mörrum och Olofström. Då förstår ni vilken hög klass som serien håller.

 

Var rädda om Er och glöm inte…

 

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren

2 Responses to "Spännande vecka väntar, Roligt med J20 SuperElit och HockeySurr"
  1. Tror du på fullaste allvar att 10-12st ur 96/97 kullen vi har idag hade slagit sig i ngn annan superelit-trupp, Max 2-3 gissar jag…