Pelle Hånberg besökte min klass – Vilken ambassadör för hockeyn i allmänhet och KHK i synnerhet

På dagarna jobbar jag som lärare i särskolan. Självklart är KHK med Pelle Hånberg stora idoler för dessa underbara ungar. Jag slog en signal till Pelle och frågade om han kunde komma ut några minuter och hälsa på. Svaret var: Självklart! När ska jag komma?
Han visar en sådan enorm storhet. Det här är en människa som som inte bara är en duktig hockeytränare. Pelle har också ett mycket varmt hjärta.

Idag mötte jag upp honom vid Mio möbler. Vi slog sedan följe upp till skolan och klassrummet. Han fick syn på löpsedlar med KHK budskap som eleverna tillverkat och han var tvungen att ta bilder på dessa innan vi klev in till ungarna.

Pelle inledde med att gå runt och ta i hand med varje elev. Därefter ställde undertecknad några frågor till honom. Han förklarade bland annat likheten mellan hur man beter sig mot varandra i laget och i en klass. Ungarna satt och lyssnade andäktigt.

Det var sedan elevernas tur att ”grilla” Pelle. Han fick frågor om allt från vilka spelare som försvinner till vem som är busigast i laget. Alla frågor besvarades mycket noggrant. Just alla dessa frågor och svar tänkte jag återkomma till i ett inlägg lite längre fram.
Pelle ritade upp den gyllene triangeln och förklarade med exempel hur viktigt det är med mat, sova och motion. Han ritade också upp olika uppvärmningar och spelövningar.

 

Efter detta väntade autografskrivning och att ta kort. Alla elever fick varsin autograf och ett kort där de står och håller om Pelle.

 

Det avslutades med att vi fikade tillsammans. Jag behöver väl knappast berätta hur viktigt, roligt och lärande detta besöket var. Imorgon ska eleverna få skriva i sina upplevelseböcker om sina intryck.

Det går inte att hitta en bättre ambassadör för hockey i allmänhet och KHK i synnerhet.
Tack Pelle!
Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren

One Response to "Pelle Hånberg besökte min klass – Vilken ambassadör för hockeyn i allmänhet och KHK i synnerhet"
  1. Härligt med en så jordnära människa som Pelle. De är få föreningar som har en sådan tränare. Man kan knappt vänta tills det är dags till hösten. Men först är det silly season