Nu är derbyt nära och KHK surr…

Kvalserierna till de olika divisionerna kommer nu in i sina slutskeden. Därmed ökar dramatiken än mera.

I direktkvalet till SHL är som bekant redan Modo klara för spel i högsta serien efter 4-0 i matcher mot Vita Hästen.
Idag kan vi få ytterligare ett lag till SHL. Rögle leder med 3-1 i matcher mot Västerås och vinner man borta idag kan skumpan öppnas. Har ”Gurkorna” någon replik?
Malmö ligger under med 3-2 i matcher mot Leksand. Därmed har grabbarna från Dalarna två chanser att försvara sin plats i SHL. Skarpt läge för skåningarna.
Mycket spännande upplösning är att vänta.

 

I Kvalserien till HockeyAllsvenskan har det verkligen blivit en nagelbitare. Just nu är Södertälje jumbo och i division ett nästa säsong. Man är nu mycket nära ett praktfiasko.
AIK är de som kan känna sig säkra på spel i HA. Sedan är det mycket jämnt. Panterna som just nu har andraplatsen i tabellen har skaffat sig ett riktigt bra slagläge och mycket talar för att man tar klivet upp. Tingsryd som såg näst intill klara ut är nu inblandade i streckstriden.
Tre spännande omgångar kvar…

 

Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård säger till Viasatsport.se: ”Karlskrona gjorde det jättebra när de gick upp, men de flaxade egentligen bara till under våren, vi har varit ledande i toppen under två-tre år.”

Där blev det lite faktafel. KHK har legat 1:a i 32 omgångar de senaste två åren. Malmö har under samma period varit 1:a i 20 omgångar.
Vidare har Malmö Redhawks under de senaste fyra åren haft slutplaceringen 7:a-8:a-1:a-3:a.
Varit ledande? Det finns tydligen många sätt på hur man ser saker och ting.
Som det ser ut för tillfället kan Herr Sylvegård förbereda sig på ett hett derby mot Pantern i Kirsebergshallen till hösten. Det är nära nu…
Frågan är då: Är man ledande i det derbyt i så fall?

 

Vi säger förstås stort Grattis till Mörrum GoIS som klarade division 1 kontraktet. Olofström får leva i ovisshet ytterligare ett tag, innan de vet i vilken division de ska spela.

 

Det har varit tyst från KHK den gångna veckan. Jag törs ta gift på att så blir inte fallet veckan som kommer. Det kommer hända grejer… Jag känner det i min lilltå.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren