Kanada världsmästare och ny spännande hockeyvecka väntar…

Årets världsmästare stavas Kanada. Man gav inte Ryssland skuggan av en chans i VM-finalen. Grabbarna med lönnlövet på bröstet överglänste Ovechkin, Malkin och de andra ryska grabbarna med hästlängder. Slutresultatet skrevs till imponerande 6-1.

I den första perioden vann Kanada skottstatistiken med 15-5. Till slut kunde man också rättvist göra 1-0. Skarprättare var Cody Eakin. Under första akten var ändå ryssarna med i matchen och hade en del chanser. Kanada var dock odiskutabelt det bättre laget.

Andra perioden blev en uppvisning av Kanada. Den ryska björnen var from som ett lamm. Tyler Ennis gick runt kassen och svarade för ett riktigt klassmål till 2-0. Därefter presenterade sig Sidney Crosby i målprotokollet, när han fixade 3-0. Klockan stod då på 7.22. Bara fyrtiofyra sekunder senare skulle 4-0 falla. Sist på pucken var Tyler Seguin. Det tog nästan sjutton minuter innan Ryssland hade sitt första skott på mål i perioden. Kanada ledde då skotten med 11-0!
Skott 14-1

Den tredje perioden blev en ren formalitet. Vi skulle ändå få se mål. Med 8.58 spelat gör Kanada 5-0 i powerplay. Sidney Crosby serverar Claude Giroux en underbar macka som den sistnämnde förvaltar på bästa sätt. En och nollåtta senare kommer 6-0 och då var Nathan Mackinnon sist på pucken. Sedan skulle Ryssland äntligen få tröstmåla. Det var Yevgeni Malkin som satte trissan i nät.
Skott 8-6
Skott totalt: 37-12

Kanada har imponerat stort under hela turneringen och är mycket värdiga världsmästare. Det är bara att lyfta på hatten och säga Grattis!

Tidigare under dagen hade USA besegrat hemmanationen Tjeckien med 3-0 i bronsmatchen.

Tjeckien har arrangerat ett fantastiskt världsmästerskap. 741960 (sjuhundrafyrtioentusenniohundrasextio åskådare har sett detta VM på plats. Fantastiska siffror!
Jag kommer också minnas när Jaromir Jagr avgjorde kvarten mot Finland. Ett oförglömligt ögonblick.
Oliver Ekman Larsson kom med i All Star Team. Stort! Grattis!

En ny spännande hockeyvecka väntar på oss. KHK jagar två backar, en center och en forwad. Kanske kan något hända redan denna veckan. Det är inte omöjligt att Vi kommande vecka också får veta hur organisationen kring vårt J20 lag ska se ut. Självklart bevakar bloggen allt detta.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren