KHKaren tippar HockeyEttan södra – Del 1 av 3

Jag har tagit fram den numera berömda spåkulan och den har gett mig svaren. Så här tror jag att HockeyEttan södra slutar:
12. Tyringe

Kommentar: Göinges stolthet har i många år kämpat för att ta sig tillbaka till division 1. Man tog äntligen steget upp den senaste säsongen. Nu är risken överhängande att det bara blir ett studiebesök i ettan. På pappret ser man mycket tunna ut. Intressantaste tillskotten är bröderna Zebastian och Fabian Ilestedt. Den förstnämnde har vi tidigare sett i KRIF och den senare gjorde många poäng i Lindlöven senaste säsongen. Många av Er kommer säkert ihåg Mikael von der Geest som bland annat spelade för Linköping i SHL. Nu har Tyringe lyckats värva hans tjugoåriga son Marcus som senaste säsongen svarade för 33 poäng på 32 matcher i division 2 för Boro/Vetlanda.
Tyngsta förlusten är Andreas Silfverberg som sprutade in poäng i tvåan. Nu stack tjugotreåringen till Hvidovre i danska andraligan.
Tyringe spelar i den tuffaste division 1 serien och även om man är starka hemma på ”Hovet” blir detta mycket tufft. Allt bättre än plats 12 är en framgång i mina ögon.

 

 

11. Dalen

Kommentar: Senaste säsongen slutade Dalen på plats 11 i HockeyEttan södra. Nu tror jag det blir en repris. Med HV71 in på knutarna har förstås föreningen svårt att dra till sig några större sponsorer och man saknar därför resurser att göra någon större satsning. Intressantaste tillskottet tycker jag Tor Immo är. I bottenlaget Olofström svarade han senaste säsongen för 23 poäng på 36 matcher. Backen Niclas Frahmer gjorde det mycket bra i Österrikiska andra ligan senaste säsongen. Innan dess klart positiv i division 1 med Brunflo. Kommer vara en mycket viktig kugge i detta lagbygge.
Tyngsta avbräcket är förstås att gamla SHL spelaren Johan Lindström nu lagt skridskorna på hyllan.
Hur Dalen ska kunna hamna högre upp i tabellen är för mig en gåta.

 
10. Varberg

Kommentar: Senaste säsongen slutade Varberg på plats 8. Nu tycker jag inte alls att laget har samma slagstyrka. Marcus Due-Boje (son till SHL profilen Christian.) tycker jag är den mest spännande värvningen. Den tjugotvååriga målvakten är reaktionssnabb och under kraftig utveckling. Har potential att ta ytterligare ett kliv i utvecklingen denna säsongen. Jesper Johansson som hämtades från Mörrum är ojämn, men kan rätt mycket i ljusa stunder. Dennis Fröland från Troja kommer att bli viktig på backsidan. Kommer vara en mycket viktig byggsten.
Förlustsidan är tyngre. Kristoffer Wikner och Tommy Juntunen till färska HA laget Pantern sved ordentligt. Slovaken Eduard Simun hann visa att där fanns mycket kunnande. Nu i Tjeckien. Philip Martinsson var en klippa på backsidan, men har nu lämnat för KRIF. Det finns fler som skulle kunna nämnas.
Varberg går en tyngre säsong till mötes.

 
9. Helsingborg

Kommentar: Skånelaget tog plats 9 förra säsongen och jag tror på samma placering igen. Största profilen finns på andra sidan sargen, då forna världsbacken Kenny Jönsson är assisterande tränare.
Helsingborg har tolv nyförvärv, men inget av dessa sticker ut. De får hoppas att några av de yngre nytillskotten tar ett par kliv i sin utveckling.
Elva spelare har lämnat klubben och det är ett par tunga förluster. David Laudius är en pålitlig division 1 spelare som numera bär Trojas färger. Lovande Fabian Ilestedt var inte heller rolig att förlora. Jonathan Zaar var en bärande back som numera dragit till Norge. Joakim Thelin gjorde 27 poäng på 35 matcher och det är bra i ett lag som Helsingborg. Han har nu flyttat till Västervik. Det finns ett par namn till som kunde nämnas.
Skåningarna har dock flera duktiga spelare kvar i sin stomme. Man är svårslagna på hemmaplan och kommer där plocka många viktiga poäng.
Helsingborg kan med lite oflyt hamna någon placering längre ner och med flyt något högre upp i tabellen. Grundtipset är plats 9.
Fortsättning följer…

 

/Peter KHKaren