KHK vann med 1-4 utan att imponera

På tisdagskvällen spelade Karlskrona HK sin näst sista träningsmatch innan premiären mot Färjestad i nästa vecka. För motståndet stod Oskarshamn. När Hesa Fredrik ljöd så visade tavlan 1-4 till gästande Karlskrona.

Det ska med en gång sägas att siffrorna är smickrande, för KHK gjorde långt ifrån någon bra match. Den första perioden slutade 0-0, men ronden klart till Oskarshamn. Patrick Galbraith var den som såg till att hemmalaget inte var i ledning när det blåstes för pausvila. Karlskrona uppträdde då utan något som helst engagemang.

I den andra akten kunde KHK ta ledningen med 0-1 i powerplay. Ett ruskigt fint avslut av Jesper Olofsson. Karlskrona spelade upp sig en aning, men var inte i närheten av att komma upp i nivå.

Oskarshamn jagade en kvittering i slutperioden. Den kom också, vilket var välförtjänt. Efter detta tog KHK lite mer tag i grejerna och det gav också utdelning. Tre mål i perioden gav oss slutresultatet 1-4. Målen gjordes av David Westlund, Mattias Guter och Victor Aronsson.

Oskarshamn var mycket mer taggade än KHK på matchen. Det är förstås mycket inspirerande för dem att ställas mot SHL motstånd. Det ska också sägas att Oskarshamn gör det väldigt bra.
Karlskrona gjorde som sagt ingen bra insats. Det positiva är att det är en styrka att vinna utan att lira på topp.