KHK tog sin första poäng i J20 SuperElit och Blekinge var nära…

I helgen så drog J20 SuperElit igång. För Karlskronas del väntade bortamatch mot Malmö Redhawks på lördagen. Tyvärr blev det förlust med 4-1.

Redan idag söndag var det dags för en ny drabbning. Den här gången borta mot Rögle. Man kom i underläge med 2-0, men bet ihop och vände matchen. KHK gick upp i 2-3 ledning med två och tio kvar att spela. Rögle var ofina nog att kvittera bara tjugosju sekunder senare. Därmed väntade ”sudden”. Med bara tjugotre sekunder avverkat gör hemmalaget där 4-3.
En sur förlust, men samtidigt tar KHK sitt allra första poäng i J20 SuperElit. Ett historiskt ögonblick.
Rapporterna säger också att Rögle var klart bättre än Malmö. Alltså gör Karlskrona en fin insats i sin andra match.

Nästa lördag väntar en ny bortamatch. Då mot serieledande Färjestad.
Vi måste ge killarna tid. De gick från division 1 till J20 SuperElit. Man hoppade alltså över J20 Elit. Det är också nästan ett helt nytt lag som ska spelas samman.

 

I helgen har Blekinges TV pucklag varit i farten. Man inledde mycket starkt och besegrade enkelt Gotland med 6-0. Näst på tur var Uppland och återigen blev det full pott. Segersiffrorna blev 4-2. I match nummer tre stavades motståndet Bohuslän/Dalsland. Där vann Blekinge med förkrossande 13-2.
Sedan tog det roliga slut. Förlust mot Östergötland med 1-4. Trots detta hade Blekinge chansen att bli topp två. Man hade samma poäng som tvåan Uppland, men sämre målskillnad. Det gällde att besegra Södermanland i sista matchen. Där fick Blekinge en mardrömsstart och redan efter 6.33 låg man under med 0-4. Det hjälpte sedan inte att killarna spelade upp sig. Förlust med 3-6.

Det är tufft motstånd i dessa sammanhang och jag tycker att lilla Blekinge gjorde det klart bra.

 

SHL premiären närmar sig. På onsdag smäller det…

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren