KHK föll med flaggan i topp och intervju med Jimmy Andersson

På onsdagskvällen var det SHL premiär. Karlskrona HK tog emot Färjestad BK hemma i ABB Arena.
Det slutade inte i dur. När Hesa Fredrik ljöd stod gästerna som segrare med 1-3. Karlskrona gjorde dock en klart godkänd SHL debut och föll med flaggan i topp.

I den första perioden tog man tag i taktpinnen och flera gånger var det nära 1-0. När utdelningen inte kom var det istället Färjestad som gjorde 0-1 i powerplay. Då stod klockan på 15.56 och Milan Gulas var sist på pucken. Det skulle bli än mörkare. Med bara tolv sekunder kvar till pausvila trycker Joakim Nygård lättvindigt in 0-2. Tungt att ta med sig in i omklädningsrummet.

 

Att ligga under med två mål mot ett lag som tippas slåss om SM-Guldet i SHL debuten är inte lätt. Ska man trycka på och i så fall hur mycket? Det är lätt att det rinner iväg om man blottar sig för mycket. KHK kom ut och jagade reducering. Istället blev det lite slarvigt 0-3 med 12.09 spelat. Det var Joel Eriksson Ek som agerade skarprättare.
Till slut fick Karlskrona äntligen utdelning. Med blott sex sekunder kvar hittade Mattias Guter nätmaskorna och den fullsatta arenan fick öppna sina strupar.

 
Hela slutakten jagade sedan KHK för att komma ikapp. Färjestad spelade både kyligt och skickligt. Inga fler mål skulle komma och matchen slutade följaktligen 1-3.
Sett över hela matchen skapade Karlskrona betydligt fler målchanser. I de avgörande lägena väntade man antingen lite för länge eller hade siktet fel inställt.
Bakåt gör man några misstag och på den här nivån straffas man direkt. Pelle Hånberg tyckte på presskonferensen att det var box och powerplay som avgjorde matchen denna gången.

Laget visade att man kommer växa in i SHL kostymen. Jag tror första vinsten kommer redan på lördag!

Skott: 26-27

 

Efter matchen tog jag mig ett snack med Jimmy Andersson. Se och hör mer: