KHK visade fantastisk moral när första trepoängaren bärgades…

På lördagseftermiddagen tog Karlskrona HK sin första historiska trepoängare i SHL. På hemmaplan slog man tillbaka Djugården med 4-2 inför en lyrisk publik.

Den första perioden tillhörde helt klart Djurgården. Man var då två klasser bättre än hemmalaget och att det bara stod 0-1 (Markus Ljungh) får ses som en skänk från ovan. En tacksamhetens tanke går till Linus Fernström i kassen som svarade för flera briljanta ingripanden.
KHK svarade för sin sämsta period i SHL och man var klart orolig inför fortsättningen.
Skott: 6-16

Laget gav dock svar på tal. Man kom in till andra perioden som ett helt nytt gäng. Karlskrona tog för sig i närkamperna och man började röra på fötterna. Då kommer också utdelningen. Redan efter 1.42 hittar Joachim Rohdin nätet bakom duktiga Mikael Tellqvist i DIF målet. Han var assisterad av Trukhno och Matushkin. Mera skulle komma. Klockan stod på 4.17 när David Westlund laddade stora bössan och bombade in 2-1 till KHK. Assisten svarade Guter och Kellman för.
Djurgården repade mod och fick också in kvitteringen. Marcus Sörensen som alltid är ett orosmoment var den som nätade.
Skott: 10-14

I slutakten var båda lagen rädda om sin poäng. Man vågade inte gå framåt med full kraft, av rädslan att blotta sig bakåt. Det lös kampvilja i ögonen på KHK spelarna. Man såg i blickarna att här viker vi aldrig ner oss. Trots detta såg matchen ut att gå till ”sudden”.
Jimmy Andersson ville annat. Han slet sig loss och vek in framför mål. Pucken skulle bara in och det lyckas han också med. Uret stod på 18.15 och såväl tak som väggar höll på att ge vika för vrålet som publiken skrek ut.
Gästerna gjorde ett sista desperat försök och plockade målvakten. De var aldrig nära att kvittera. Istället skickade Riley Holzapfel trissan i tom kasse med en sekund kvar. 4-2 och den första SHL segern var i hamn.