KHK föll trots en bra insats borta mot Luleå

Under onsdagskvällen väntade en mycket svår bortamatch för Karlskrona HK. På bortaplan mötte man nämligen storsatsande Luleå. Hemmalaget har många förespråkare till att ta hem SM-Guldet. KHK gör en mycket god prestation och kunde med lite flax vänt hem med värdefulla poäng. Nu blev det istället 4-2 till laget från Norrbotten.

 

Det märktes att KHK var förberedda på en riktig anstormning från ett desperat hemmalag. Karlskrona spelade mycket taktiskt och såg till att säkra hemåt. När man så fick möjligheten själva så smällde det. Alexander Bergström var den som svarade för fullträffen. På ren vilja skar han in framför kassen och pucken skulle bara in. Det var faktiskt Karlskronas första skott på mål. Tiden då var 9.14 och för assisten svarade Joel Kellman. Det såg sedan länge ut som om KHK skulle gå till pausvila med denna ledningen i ryggen. Istället kvitterar Luleå med bara 1.22 kvar att spela. Sist på pucken var Jacob Micflikier. Det var tungt att ta med sig in i omklädningsrummet.
Skott: 9-4

 

Den andra akten började mycket jämnt. Luleå gör plötsligt en snabb spelvändning och genom Brendan Mikkelson tar man ledning med 2-1 med 10.29 avverkat. Därefter fick hemmalaget luft under vingarna och ett mål till hängde i luften. När klockan visade 13,21 tog KHK en välbehövlig timeout. Man jämnade sedan ut spelet och hade bud på kvittering.
Skott: 14-7

 

Man kände helt klart hopp inför slutakten. Tyvärr började den i uppförsbacke. Karlskrona klarade först ett boxplay, men när man efter 5.38 fick ett lagstraff pga för många spelare på isen skulle det ringa. Luleå behövde bara tolv sekunder innan Anton Hedman bombat in 3-1.
KHK skulle resa sig igen. Man började jakten och låg på ordentligt. Utdelningen kom med 8.24 spelat, då Riley Holzapfel rakar in reduceringen 3-2. Det började lukta poäng hem till staun. Karlskrona fick också ett gyllene tillfälle att kvittera. Med 2.21 kvar att spela drar Luleå på sig sin första utvisning i matchen. Vi tar lite senare också ut Patrick ur målet för att lira sex mot fyra. Istället kan hemmalaget göra 4-2 i tom bur.
Skott: 11-9

 

Sammanfattningsvis så gör KHK en mycket bra bortamatch mot ett förväntat topplag. Kan vi bara visa lite mer kyla i vissa utsatta lägen och utnyttja vår skridskoåkning mera, ja då kommer vi att plocka många poäng framöver.

 

Vi laddar för ny hemmavinst nu på lördag mot Växjö Lakers.

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren