Stark insats av KHK trots förlust…

Period 1:

Matchen börjar med högt tempo från båda lag. KHK är som tidigare känt ett oerhört skridskostarkt lag men för första gången möter man ett lag som erhåller en ännu starkare rutin på denna front. Detta märks framförallt på rullande byten där Skellefteå smidigt kan ta sig in i offensiv (KHK:s defensiva zon) med färska spelare. Trots detta så håller KHK en ständig press och idag visar man att det här med att ta vara på motståndarens misstag verkligen går i lås. Holzapfel och Larsson gör en kanonvändning och spelar stilrent in 0-1. Efter detta mål håller man fortsatt högt tempo och klass men när 1:a period lider mot sitt slut börjar KHK slappna av och släpper in SAIK för enkelt och låter de etablera sig vilket skapar 1-1. Detta sker när det är knappt 2 min kvar av 1:a. Resultatet av detta blir att det känslan går neråt i truppen vilket snabbt därpå resulterar i 2-1 genom Pettersson. (Det som kan anses lite jobbigt i detta läge är att P.Lindholm är involverad i båda målen som målgörare och assisterande). Trots resultat efter första så gör Fernström en fantastisk inledning vilket ska följa matchen igenom.
Period 2:

Ganska snart in i period 2 kommer en situation där Broadhurst går lågt och får en tackling som kunde tagit illa. Lyckligtvis slutade detta bra, men här ser man gråzonen för vad som varit på tapeten senaste tiden gällande exempelvis Norman (SAIK), Nygren (FBK) och Sylvegård (LHC). Andra period höll sig mållöst ganska länge men inte på en stillastående nivå. Matchen hade fortsatt högt tempo och flera målchanser fanns för båda lagen, främst för Skellefteå och återigen var Fernström stabil i kassen. Här började även Robin Persson, nyförvärvet synas rejält och hjälpte till att skapa det här lugna och enkla spelet som man pratat om. Det blev helt enkelt en nivå i KHK där man vårdade puck på ett väldigt bra sätt. Till slut lyckas Joel Kellman trycka in 2-2 vilket gav en fantastisk känsla för truppen, för oss på åskådarplats och kanske framförallt för Joel som har ett fantastiskt målsinne, men som inte riktigt visat sig förrän nu i SHL.

Period 3:

Fernström håller fortsatt hög nivå och gör makalösa räddningar, t.o.m utan klubba. Killarna börjar trappa av lite och Skellefteå får mer och mer utrymme för att komma i läge vilket till slut skapar 3-2 via Martina Lundberg. Efter detta blir det ytterligare ett par mindre farliga lägen från båda håll men kvitteringsmålet ligger inte riktigt i luften. Det blir dessutom lite förvirring för Fernström i slutet på match där KHK borde fått ut en 6:e spelare lite snabbare när man hade puckkontroll i offensiv zon.

 

Summering:

KHK gör en fantastisk insats både offensivt och defensivt. Det man kunde önskat vore ett mer stabilt boxplay och att offensiven hade skapat ett par fler målchanser. Det är fortfarande en liten bit kvar där man inte krigar 100-procentigt framför motståndarnas kasse. Extra plus går i dagens match till Fernström som nummer 1 för sin fantastiska insats i kassen. Nummer två går till Robin Persson som gör en briljant debut i laget och skapar en stabilitet. Att inte förglömma är även att Brouliette gör ett enormt kliv uppåt i kvalité denna match och försvaret börjar äntligen se riktigt stabilt och rutinerat ut. Offensiven håller en hög klass som funnits från start med fåtal stundtals svackor.
Det är Vi som är KHK!

 

För KHKaren Oscar Boström