Detta var inte godkänt av KHK – Nu vänder det!

På lördagseftermiddagen tog Karlskrona HK emot Malmö Redhawks i ABB Arena. Det var bäddat för hockeyfest och man hade stora segerförhoppningar. Dessa grusades rejält av Malmö som till slut vann med 4-7.
Hemmalaget rivstartade matchen och tryckte tillbaka gästerna. Man satt och väntade på 1-0. När utdelningen inte kommer är det istället gästerna som tar ledningen med 0-1. Jens Olsson slänger iväg en puck mot mål som på något konstigt sätt letar sig in. Tid 15:45. Det var också resultatet när lagen gick till vila.
Skott: 11-6

 

I den andra perioden ökar Malmö på till 0-2 med bara 3.32 spelat. Återigen är det ett billigt mål där Frederik Storm är sist på pucken. Då var det verkligen nattsvart. Kristoffer Söder skulle tända hoppet igen för laget och alla KHK supportrar. Bara 2.20 senare sätter han 1-2. Därefter pressas Malmö tillbaka och Karlskrona skapar chans på chans. Med 8.10 spelat kommer så det förlösande 2-2 målet. Filip Cruseman som fick spela denna matchen stod för fullträffen. Malmö tog då timeout. Undertecknad fick en otäck rädsla. Jag tänkte tillbaka på Växjömatchen förra helgen, där gästerna tog timeout och snabbt vände 0-1 underläge till 2-1 ledning. Den gången kändes det som att KHK spelarna invaggades i någon slags falsk säkerhet. Tyvärr visade det sig att mina farhågor besannades. (Jag pratade med Ove Molin efter matchen om detta. Se intervju här på sidan.) Malmö gjorde kort därefter både 2-3 och 2-4. Målen föll efter 10.21 och 10.55. Målskyttarna stavades Björn Svensson och Kent Mcdonell. Karlskrona repade mod och reducerade till 3-4 genom Joachim Rohdin efter 12.13. Nytt hopp tändes, men säg den lycka som varar. I powerplay gör Björn Svensson sin andra kasse i matchen bara två minuter senare. Det kändes blytungt.
Skott: 10-14

 

Avslutningsakten blev aldrig spännande. Malmö gör 3-6 efter 5.07 och sist på pucken är Erik Andersson. Där var matchen över. Av bara farten gör Björn Svensson sitt tredje mål för kvällen när uret visar 14.24. KHK får tröstmåla till 4-7 med tjugofyra sekunder kvar. Filip Cruseman gjorde sin andra balja. Men det var mer av akademisk betydelse.
Skott: 7-3

 

Detta var inte godkänt av Karlskrona. Man skänker bort fem mål och det håller förstås inte på denna nivån. Skärpning måste till och det är jag fullt övertygad om att det blir. Man måste hamna långt ner i källaren innan man kan resa sig och klättra uppåt. Nu är botten nådd och klättringen uppåt kan börja. Det är man själva medvetna om. Det var länge sedan jag såg så arga och besvikna spelare. Räkna med revanschsuget KHK på torsdag.
Nu ger Vi killarna vårt stöd!

 

Missa inte intervjun med Söder och Molin!

 

Det är Vi som är KHK!

 

/Peter KHKaren